Devojka skočila s keja u Dunav, spasili je policajci

Tridesetogodišnja devojka skočila je jutros oko 8:20 časova sa keja na novosadskoj strani Dunava, saznaje 021.rs.
Kako je za 021 naveo jedan od očevidaca, devojka je jutros na delu keja naspram Dunavske ulice, odbacila stvari i skočila u reku.
 
Pripadnici granične policije Novi Sad koji su bili u blizini, brzo su reagovali i devojku izvukli iz ledene vode.
 
Kako 021 saznaje u Hitnoj pomoći, njihove ekipe su intervenisale oko 8:20 časova na poziv policije i devojku u svesnom stanju prevezle u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na dijagnostiku.
 
U Kliničkom centru Vojvodine za 021 je rečeno da je devojka u dobrom zdravstvenom stanju i da je na detoksikaciji, nakon čega će biti puštena kući.
  • Ivo Andrić

    10.04.2018 13:25
    “Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”
  • Biće bolje

    10.04.2018 11:17
    četvrti deo
    ...nastavak

    Dobar profesionalac je onaj koji će da te nauči kako sam da pobediš problem, a ne da ti on reši problem. Problem je neka vrsta "blagoslova", kao kada dobiješ neku malu nagradu... jer će taj problem da te nauči da budeš jača i bolja. Da nisi dobila problem, nikada ne bi bila jača. To oni što nemaju probleme misle da su jaki. Nisu, samo su ispod staklenog zvona, zaštićeni, pa deluju kao da su jako sposobni i jaki. Pravi problemi i muke prave jake i kvalitetne ljude. Zato je problem i muka u isto vreme i tragedija i poklon. Sada taj poklon iskoristi. Nauči nešto jer ti se ukazala prilika. Ko ti se bude podsmevao... otkači ga. Ovaj događaj će da pokaže ko ti je pravi prijatelj, a ko nije. Pokazaće ko razume život i tebe, a ko ne.

    Kao što rekoh, ovaj tužni događaj je poklon za tebe. Iskoristi ga pametno. Simbolično, desio se na Uskrs, kada je neki tamo Hrist ponovo rođen. Gledaj to ovako, ako ne voliš sebe, onda umreš, pa se ponovo rodiš, i kreneš novi život. Odbaciš staro kako bi krenula sa nečim novim. Tako uradi ovaj put. Tako svako treba da uradi. Treba da se ponovo rodi, nakon nekog strašnog događaja. (prevedeno na običan srpski... treba da krene nešto novo i da promeni svoje dosadašnje navike i misli). I tako treba da radi često, jer je potrebno mnogo promena da se stigne do željene destinacije.

    Uostalom, ako ne odgovara ova država i ovaj narod, odselite se negde drugo. Korak po korak, sazidajete sebi nešto što volite.

    Puno sreće ti želim u avanturama života!
  • Biće bolje

    10.04.2018 11:17
    treći deo
    ...nastavak...
    Ti devojko ćeš bolje umeti da plivaš u životu ako ovaj dan i događaj iskoristiš na pravi način. Drugi, koji su sedeli, bili srećni i maženi od mamice, tatice, momka slatkog, sedeli u skupoj garderobi...
    Oni nikada neće moći da tako dobro plivaju kao ti. To nije moje mišljenje. To je činjenica života. Svi koji su uradili nešto u životu, svojim rukama, napatili su se kao konji. Nikola Tesla je živeo sam, ceo život posvetio nauci... platio je nauku skupo! Sportista koji je bogat, on ceo život non stop trenira, a u novinama smo videli da nekada plate životom, jer im stane srce zbog preteranog napora. Tebi neće stati srce. Lekcija je da ništa nije besplatno i da je ova skupa lekcija (skok u Dunav) nešto jako dobro. Jedino ti znaš kako je to kada se skoči. Oni što im mama plati da piju kafu u centru grada to ne znaju i nikada neće dobiti priliku da nešto iz toga nauče. Oni misle da znaju i da su bolji...ali nisu. Oni su samo ušuškani u sigurnost svoje mamice.

    Profesionalci se iz tog razloga razlikuju od običnih ljudi. Oni uče godinama kako da razumeju čoveka, psihu, potrebe, komunikaciju i da na vode osobu od rešenja za njen problem. Znači oni nisu tu da reša problem, oni osobu koja ima problem navode na rešavanje problema. Da ta osoba sama reši problem, dok je oni nadgledaju. Zato je profesionalac boljli od "pametnjakovića iz komšiluka", on gleda da nauči osobu da sama pobedi problem...a ne da daje svoja mišljenja u zavisnosti kako je raspoložen.

    ...četvrti deo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti