GSP kupio pet novih autobusa iz Ikarbusa

Gradsko saobraćajno preduzeće danas je kupilo pet solo niskopodnih autobusa na dizel.

Ugovor vredan oko 85 miliona dinara dodeljen je konzorcijumu koji čine zemunska fabrika "Ikarbus" i austrijska kompanija "Abeks".

Kako je saopšteno iz GSP, novom nabavkom vozni park je bogatiji za 12 autobusa, s obzirom da je krajem marta isporučeno sedam "Ikarbusovih" solo vozila koja se već nalaze u saobraćaju.

"Putnici su već upoznati sa ovakvim tipom autobusa, budući da su prethodne nabavke solo i zgobnih autobusa takođe bile iz Ikarbusove serije. U poslednje tri godine kupljena su 42 autobusa koja su na dizel pogon i klimatizovana, imaju tapacirana sedišta, elektronske displejeve i ugrađene platforme za olakšan ulazak osobama sa invaliditetom", piše u saopštenju.

  • aleksandar

    15.04.2018 22:38
    dizel?
    Zašto dizel???? A čemu punionica za gas u koji je uloženo mnogo para? A na struju? Verovatno je neko pametno objašnjenje kao kada sam zadnji put pitao ljude iz GSP-a zašto pa sam dobio odgovor da se to ne isplati! Stvarno ne razumem. I kako onda da čovek ne pomišlja na ono : Ko je morao da se ugradi u autobuse na dizel?
  • Gledalac

    15.04.2018 17:09
    Gledam i ...
    Pre neko jutro , linija br.12, polazna stanica Telep. Decko zaustavio autobus na travnjaku pre skretanja na stajaliste. Telefonira, cacka po instrument tabli i nista. Dolazi sledeci autobus, vozac izlazi i prilazi prvom autobusu. Shavtili smo, dete nezna da ukljci hod napred. Dzaba Vam autobusi, nema vozaca.
  • deda

    14.04.2018 06:37
    ajd ljudi mante' se gluposti, kakv busplus zdip drp, to je cista lova za vlasnika sistema a propast za gsp, zar vam nije jasno da oni uzimaju kes za taj sistem i zabole ih jer su uvek u plusu, a dal' ce gsp imati za plate koga briga, cista pljacka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.