Vučević: Aerodrom "Čenej" je ozbiljan potencijal za razvoj grada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da, iako ne želi ništa da prejudicira, aerodrom "Čenej" predstavlja ozbiljan potencijal za dalji razvoj grada.
- Priča o sudbini aerodroma "Čenej" je složena, ali je i interesantna. Vazduhoplovstvo u Novom Sadu ima dugu tradiciju i naš grad je bio centar vazduhoplovstva još u Kraljevini Jugoslaviji, a imamo i jedan od najstarijih aero klubova na ovim prostorima, koji proslavlja 95 godina postojanja - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Danas i sutra se na aerodromu "Čenej" održava Evropski kup u paraglajdingu, koji prvi put organizuje Aero klub "Novi Sad" u saradnji sa Aero klubom "Košava" iz Beograda. 
 
Na takmičenju učestvuje više od 60 sportista iz 12 zemalja iz regiona.
 
Prema rečima predsednika Upravnog odbora Aero kluba "Novi Sad" Dragoljuba Samardžića, broj izuzetno uspešnih takmičara na ovom turniru koji se boduje u okviru evropskih kupova svedoči o dobrom rejtingu Aero kluba "Novi Sad", a Evropski kup predstavlja dobru promociju i grada Novog Sada.
  • niki

    16.04.2018 18:15
    Eh tako je i Pajtic pricao dok je bio glavni.Treba aerodrom i to je opste poznato...
  • Pitanje

    16.04.2018 09:47
    Da li neko, ko navija za novi (nepotrebni) aerodrom razmišlja o dodatnoj buci, aerozagađenju i saobraćajnoj gužvi? Ima li ovde ljudi od krvi i mesa, ili svi udišu benzin i slične prerađevine, imaju ugrađen turbo folk u glavi, a žderu sintetičku hranu sa dodacima mrtvih životinja? Usput imaju trip nekog fensi života, koji podrazumeva jurnjavu, zauzetost, zabavu i kuliranje na vidikovcima u retkim slobodnim trenucima.
  • Hm

    15.04.2018 16:02
    Zna li neko
    U backon jarku postoji letilište koje je mnogo modernije od Čenejskog, ali verujem da to niko od vas ne zna....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti