Nezaposlene Novosađanke mogu da apliciraju za subvenciju za pokretanje biznisa

Nezaposlene žene sa evidencije službe za zapošljavanje imaju priliku da konkurišu za subvenciju Grada Novog Sada za samozapošljavanje.
Nezaposlene Novosađanke mogu da apliciraju za subvenciju za pokretanje biznisa
Foto: Pixabay
Reč je o pokretanju sopstvenog biznisa i bavljenje preduzetništvom u Novom Sadu najmanje godinu dana, a u cilju da se podstakne žensko preduzetništvo. 
 
Za apliciranje za subvenciju, potrebno je da je žena na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje najmanje jedan mesec (ako je u pitanju osoba sa invaliditetom, vremenski period na evidenciji nije bitan), da želi da osnuje privredno društvo ili neki oblik preduzetništva, a može da se udruži i više žena, koje će aplicirati za pojedinačnu subvenciju.
 
Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 150.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.
 
Takođe, aplikantkinje moraju da imaju završenu obuku iz preduzetništva NSZ ili obuku druge organizacije i napisan biznis plan.
 
Rok za prijavu je 10. maj, a sva dokumentacija je na sajtu Grada ili u Rumenačkoj 110a, u sedištu uprave za privredu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti