Novi Sad od septembra na tabli Monopola, počelo glasanje za simbole grada

Novosađani narednih mesec dana imaju priliku da učestvuju u kreiranju svetski poznate društvene igre "Monopol Novi Sad" i da svojim glasom daju predlog za omiljena popularna mesta, znamenitosti i ulice koja će se naći na tabli i koja će zvanično biti u prodaji od septembra.

Predlozi se daju na Fejsbuk stranici "Monopol Srbija", a na poljima će se naći detalji i vizuelni prikazi koji se povezuju sa glavnim gradom Vojvodine.

Među prvim organizacijama koje su podržale novosadsko izdanje Monopola bio je i Exit.

- Nadamo se da ćemo i mi dobiti polje na novosadskoj tabli, kao jedan od simbola Novog Sada - kazala je portparolka festivala Bojana Kozomora.

Direktor fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković smatra da će "Monopol Novi Sad" doprineti boljem upoznavanju buduće prestonice kulture.

- Ova društvena igra uči ljude koliko je važno ulaganje, jer ulaganjem u određenu nekretninu podižete vrednost iste u ekonomskom, političkom, socijalnom i kulturološkom smislu, što je slično i samom projektu Evropske prestonice kulture. Čim se monopol odlučio da za svoje novo izdanje odabere upravo Novi Sad, pokazuje da se naš grad već pozicionirao i da je to zapravo brendiranje destinacija na kojem mi treba da radimo - kazao je Milenković.

Inače, sama igra je dobila ime po ekonomskom terminu monopol, sto označava dominaciju jednog učesnika nad drugim učesnicima u privredi.

Procenjuje se da je Monopol do sada igralo oko 750 miliona ljudi širom sveta, što je čini jednom od najigranijih igara na svetu. Najduža partija trajala je 70 dana, bez prestanka.

  • Dakić

    18.04.2018 12:56
    Predlozi za polja carinooo
    Osveštani vodovod. Plačem majke mi.
  • Alex

    18.04.2018 10:17
    Kartica
    Ja bih redizajnirso kartice za izlazak iz zatvora. #snsrules
  • Jovan

    18.04.2018 07:06
    Za simbol Novog Sada treba da se stavi:

    1 Romi kako guraju bicikli sa korpama preko Temerinskog mosta
    2 Azotaru ili eventualno
    3 Gradski autobus kako dimi kroz grad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti