Nastavlja se uređenje još desetak dečijih igrališta

Uređenje i opremanje dečijih igrališta na području Novog Sada biće nastavljeno posle pet meseci, jer je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) sada odlučila gde će radovi biti izvedeni.
Nastavlja se uređenje još desetak dečijih igrališta
Foto: 021.rs

Naime, krajem septembra prošle godine "Lisje" sa podizvođačom "Pejkom" iz Beograda dobilo je na tenderu UGZI-ja 25 miliona dinara sa PDV-om vredan posao uređenja i opremanja dečijih igrališta. Oni su 27. oktobra počeli sa nabavkom ljuljaški, klupa i tartan podloga, ali su sve poslove obustavili dve nedelje kasnije jer Grad nije odredio lokacije gde će biti postavljena igrališta. Potom je usledila pauza u radovima zbog zimskog perioda od 66 dana. Zatim je usledilo novo čekanje od 28 dana jer je tek 29. marta UGZI odredio gde će biti radovi. Aneks ugovora je potpisan 13. aprila, što znači da će sada konačno početi postavljanje rekvizita za igrališta.


Za sada iz Grada nema informacija gde će biti nova igrališta. Međutim, iz tenderske dokumentacije se vidi da se nabavlja 40 klupa, 40 korpi za otpatke, 10 penjalica sa vratilom, 20 klackalica, 10 drvenih kula sa toboganom i druge opreme, tako da se po broju opreme može zaključiti da Novi Sad dobija još desetak igrališta.

  • Ružica

    21.05.2018 12:58
    Bebi-ljulja
    Upravo na ovom igralištu na slici je pokidana ljuljaška za bebe...a ovogodišnje je...i zašto tih bebi-ljulja nema na svim igralištima?
  • Ja

    19.04.2018 11:04
    Jedina igrališta koja sam video da vrede i da su trajna su ona kao u Futoškom parku, firma sa H u nazivu - drvena.

    Ostalo ....žali Bože para. Ima kopija na Štrandu te firme, toliko je i trajalo.

    A klupe...armiranobetonske možda ??? Ostalo može da se iščupa, prenese, odseče, polomi...
  • Tata

    18.04.2018 23:25
    Liman 1
    Iz komentara i sa terena se vidi da smo poprilično zaostali.
    Prvo, što se klupa tiče, iz komentara se vidi da su mamac za "klošare" koji noću na njima vise i prave haos. Da me ne razumete pogrešno i ja sam kao klinja bio "klošar" u smislu da se nije bilo para i visilo se na ulici a ne po kafićima ali nismo pravili štetu...
    Drugo, što se održavanja tiče, pomenuto je igralište u limanskom parku. Ono je tipičan primer za temu koja je pre par dana takođe bila obrađena na ovom portalu. To igralište je bilo poklon (mislim da na njemu ima pločica neke organizacije "Duga") i grad ne interesuje njegovo održavanje.
    I treće (da ne gnjavim previše), oko uništavanja igrališta. Tinejdžeri nemaju apsolutno nikakav program i prostor i nisu za to krivi. Uz to su neiživljeni. To naravno nije nikakvo opravdanje. Prosto red mora da se zna. Dokle god ne bude odgovornosti roditelja za svoje klipane tako će nam i sva infrastruktura u gradu i izgledati. Lako je policiji navijati barabe ali ako ne postoji odgovornost od toga ništa...

    Ovom prilikom neću pisati o stanju igrališta koja obilazimo osim što ću reći da su užas.
    Gradu bi bilo bolje da je prvo sredio sva koja postoje i vratio ih u prvobitno stanje nego da prave nova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti