Pregovaračkim postupkom do projekta spajanja Novog naselja i Veternika

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije će probati da preko pregovaračkog postupka dođe do firme koja će pripremiti tehničku dokumentaciju za spajanje Novog naselja i Veternika probijanjem Bulevara Jovana Dučića ka Veterniku, saznaje 021.rs.
Pregovaračkim postupkom do projekta spajanja Novog naselja i Veternika
Foto: 021.rs

Odluka o javnoj nabavci bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda je doneta jer u prethodnom periodu UGZI nije uspeo da na dva "klasična" tendera dobije ponudu.

Sada je gradska uprava novim postupkom pozvala firme "Vojvodinaprojekt", "Gramont-NS", "VIA-inžinjering" i "AG-UNS Arhitektonsko građevinski institut" da podnesu ponude za izradu tehničke dokumentacije. Vrednost ove nabavke je procenjena na oko 2,5 miliona dinara.

Podsetimo da je planirano da se Bulevar Jovana Dučića produži za oko 330 metara u pravcu ulice Dragoslave Srejovića, a na spoju bi se nalazio kružni tok. Produženjem ovog bulevara Novo naselje i Veternik bi se spojili na još jednom mestu, i to preko Veterničke rampe, jer od ranije postoji spoj preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta. Ovim se neće dobiti samo veza između Novog naselja i Veternika već i kontinuirana saobraćajnica, pretežno bulevarskog tipa, koja se proteže od ugla Kisačke ulice i Bulevara kralja Petra I na Salajci do ugla Tome Maksimovića i ulice Kralja Petra I u Veterniku, u dužini 6,6 kilometara. Ovaj saobraćajni pravac time bi postao alternativa futoškom pravcu i trebalo bi da ga rastereti.

Kažimo i da za sada nije poznato kada bi Bulevar Jovan Dučića mogao da bude produžen i koliko bi to moglo da košta, ali je sigurno da se to neće dogoditi ove godine, jer ove investicije nema u Programu uređenja građevinskog zemljišta za 2018. godinu i mala je verovatnoća da će to naknadno biti ubačeno.

  • ZA

    19.04.2018 13:46
    Sramota
    Grad se ponaša prema ovom naselju kao da tu žive građani drugog reda! Sramno!!!!
    Naselje Veternička rampa postoji već dvadeset godina, a još uvek sve ulice nemaju kanalizaciju, asfalt i rasvetu. Ulica Dragoslava Srejovića ima privremeni asfalt, a prometna je kao i Futoški put, pa se iz dana u dan pojavljuju rupe na putu!
    Nema trotoar, deca idu u školu pešaka,što ih izlaže velikoj opasnosti!
    Preko nam je potrebno produženje bulevara sa TROTOAROM, da i mi budemo deo tog Grada kulture kom pripadamo!!!!
  • Veternička rampa

    18.04.2018 14:10
    Plivanje u septičkim jamama
    Biće ovo urađeno kad i kanalizacija, znači za najmanje 15 godina. A što i da ulažu, kad baš u Veterničkoj rampi SNS ima 60 % glasova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti