FOTO: Počela obnova puteva na Tvrđavi, sređuje se i put oko Dečjeg sela

Obnovom puteva na Petrovaradinskoj tvrđavi, počela je sezona radova na putnoj infrastrukturi u Novom Sadu.
Radovi se izvode na kolovozu, od ulaza iz Preradovićeve ulice do platoa ispred Muzeja Grada Novog Sada, ali se sređuju i pešačke staze i zelene površine, Vrednost posla je 20 miliona dinara.
 
"Na potezu od tunela do platoa ispred Muzeja, nema više asfalta, već su vraćene kocke, što je ambijentalno mnogo lepše. Zavod za zaštitu spomenika kulture nastavlja radove u podgrađu, a i ove godine je visok nivo investicija, i biće izdvojeno preko 100 miliona dinara za obnovu objekata. Takođe, Uprava za građevinsko zemljište i investicije u saradnji sa Ministarstvom privrede Republike Srbije, investira oko 80 miliona dinara u sređivanje dela kod Ulice Prote Mihajldžića u podgrađu Petrovaradina",  rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Kako je rečeno tokom obilaska radova, sanirana je kolovozna konstrukcija u ulicama Sedme vojvođanske brigade i Kneza Mihajla u Sremskoj Kamenici, a sređuju se i saobraćajne površine oko "Dečjeg sela". Vrednost tih radova je 25 miliona dinara.
 
Krenula je i prva faza investicije od 70 miliona dinara u Kamenički park, koju Grad i Pokrajina finansiraju u odnosu pola-pola, a realizuje JKP ”Gradsko zelenilo". Sledeće godine uslediće druga faza tog projekta.
 
Najavljeno je da će početkom maja biti raspisan tender za izgradnju Sentandrejskog bulevara, koju finansiraju Grad, Pokrajina i Republika. Prema rečima gradonačelnika, nastavljaju se i investicije u kanalizacionu mrežu u Veterniku, na Klisi, a za izgradnju prečistača u Begeču neophopdno je da Mesna zajednica preda javnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" upravljanje vodovodnom i kanalaizacionom mrežom. Za rešavanje problema vodovoda i kanalizacije u naselju Bocke, i to samo za prvu fazu, kako je rekao Vučević, potrebno je 190 milona dinara, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije u saradnji sa MZ Sremska Kamenica, planira dinamiku tog zahtevnog i složenog zadatka.
  • Laki

    21.04.2018 09:53
    Nadam se da nece stavljati behaton...
  • Mr. X

    20.04.2018 19:54
    Zar ti radovi nisu počeli pre desetak dana?

    (A samo par nedelja pre nego što će početi uređenje platoa ispred muzeja uredno su iscrtane linije za parking mesta
  • Sone

    20.04.2018 19:05
    Zu,zu
    Kad videsmo danas "lepoticu "iz Ledinaca kadar SNS koja od skole ima veliki odmor,doslo mi muka I povracanje! Devojka ,zena radila na pumpi treci stepen skole "sad "danas paradira sa gradonacelnikom slika SE ,snima kordinira sa novinarima a, svoju naklonost je kanalisala kroz rukovodeca mesto u Elektrodistribuciji.... Ucite deco ,skolujte SE placajte skolarinu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti