FOTO: Najlepše fontane, enterijeri, fasade i trgovi u AMT Uniagentu

Trg u Zrenjaninu, Somboru, fontane u Novom Sadu, Subotici i Somboru, biblioteka Matice srpske, spomenik Janiki Balažu, hotel "Leopold" i hotel "Moskva", Urgentni centar u Novom Sadu, neki su od objekata koje potpisuje AMT Uniagent, brend sa skoro 30-godišnjim stažom u industriji kamena.
Pioniri u Vojvodini u svojoj oblasti, brzo su se pozicionirali na tržištu kao jedna od vodećih firmi i u regionu. Njihovu priču otpočinje preduzetnik Miloš Teofanov još 1989. godine, kada je u Futogu otvorio firmu za izradu enterijera u kamenu.  
 
 
Najpre radeći na uvozu i izvozu dijamantskih alata za obradu kamena, AMT Uniagent brzo je proširila delatnost. Teofanov je posećujući seminare i sajmove iz struke, uspostavljao kontakte sa firmama koje se bave kamenom širom sveta, a jedan od najuspešnijih imao je sa Južnom Korejom, nakon poslovnog boravka u Seulu, odakle je inovacije primenio na domaćem tržištu. Posao se širio, a uvozom inovativnih alata za rezanje kamena, ukazala se potreba za proizvodnjom.
 
AMT Uniagent danas potpisuje većinu trgova, spomenika, fontana i manjih objekata širom Vojvodine i Beograda. 
 
 
Konstantnim ulaganjem u znanje, tim AMT Uniagenta i dalje redovno posećuje sajmove kamena širom sveta i osluškujući tržište pri susretima sa ljudima iz struke, inovira ponudu za investitore, izvođače radova, arhitekte, javna preduzeća i sve one koji žele predmete od najkvalitetnijeg kamena.
 
"Dajemo najzahvalnija rešenja za sve zahteve klijenata. Tokom godina smo učestvovali na realizaciji uređenja više hotela, poslovnih i privatnih objekata, ali i eksterijera. Jedan od naših najvećih poduhvata je popločavanje pešačke zone u Somboru i Zrenjaninu, koja je po svim kritikama zaradila najbolje pohvale za kompletno ispunjene projektne zahteve, isporuku dogovorenog i odabranog granita i za veoma uspešno izvedene kamenopolagačke radove", objašnjava Teofanov. 
 
Radeći sa čuvenim akademskim skulptorom Laslom Silađijem, AMT Uniagent poklonio je Novom Sadu čuveni spomenik Janiki Balažu na Trgu Neznanog junaka i skulpturu u fontani na Spensu
 
     
 
Neretko i sami organizuju seminare, kako bi afirmisali kamen i edukovali zainteresovane.
 
Firma je imala svoja registrovana predstavništva u Mađarskoj, Holandiji i Bugarskoj u periodu sankcija i ratova. U Banatskom Aranđelovu otvorili su 2005. godine pogon specijalizovan za izradu nadgrobnih spomenika i time još proširili delatnost.
 
AMT Uniagent doo se nalazi u starom delu Futoga na površini od oko 5.000m2 i bavi se trgovinom svih vrsta arhitektonskog kamena kao i proizvodnjom svih vrsta kamenih elemenata za oblaganje enterijera i eksterijera. Konstantni lager kamena je od 8.000m2 do 10.000m2, sa preko 150 različitih vrsta svih tipova arhitektonskog kamena. 
 
 
Zahvaljujući klijentima, arhitektama i građevinskim inženjerima sa svojim projektima, AMT Uniagent je iz godine u godinu spremniji da realizuje najrazličitije zahteve, poručuju iz te firme.  
 
 
Svi koji žele detaljno da pogledaju njihovu ponudu, mogu to učiniti putem sajta, putem mejla amtstone@eunet.rs ili telefona 021/892-300. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti