Počela obnova puta od Sremskih Karlovaca do Banstola

Obnova deonice puta od Sremskih Karlovaca do Banstola, koja se nalazi na starom novosadskom putu prema Beogradu, počela je danas.
U proseku, ovim putem dnevno prođe više od 5.300 vozila.
 
Radovi na deonici dugoj sedam kilometara obuhvataju kompletnu rekonstrukciju i proširenje puta za najmanje jedan metar  u zavisnosti od terena. Trajaće 150 dana i odvijaće se fazno, neizmeničnim propuštanjem saobraćaja. 
Vrednost investicije iznosi blizu 240 miliona dinara.
 
Pokrajinski premijer Igor Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada preuzela inicijativu za rekonstrukciju starog puta od Beograda do Novog Sada, važnog državnog puta koji je izgrađen još krajem tridesetih godina prošlog veka, a kasnije je više puta rekonstruisan. 
 
"Saobraćajnica od Banstola do Sremskih Karlovaca jedna je od najlošijih u tehničkom stanju i  danas počinje rekonstrukcija gotovo sedam kilometara prve deonice ove neuređene saobraćajnice", kazao je Mirović. 
 
On je najavio da je će paralelno sa ovim radovima Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja u narednih nekoliko nedelja sopstvenim sredstvima započeti rekonstrukciju puta od Banstola do hotela "Norcev" prema Iriškom vencu, uz podsećanje da su prošle godine rekonstruisana gotovo tri kilometra od Iriškog venca do "Norceva". 
 
To će, kako je naveo, zajedno sa ovom deonicom činiti jedan veliki rekonstruisani saobraćajni prsten na Fruškoj gori značajan za turizam i druge aktivnosti. Rekonstrukcijom oba puta biće omogućena bolja povezanost inđijske i iriške opštine i obezbeđen bezbedniji put ka izletištima i manastirima Fruške gore.
 
Mirović je naveo još četiri važna projekta koja će biti realizovana. U toku su radovi u Čortanovcima na izgradnji tunela na pruzi od Beograda do Novog Sada. Ove godine počinje i priprema projektne dokumentacije za biciklističku stazu na ovoj trasi. Takođe, u toku je i obnova Grebenskog puta kroz Frušku goru, a u planu je i obnova Sremskih Karlovaca.  
  • sremac

    24.04.2018 20:40
    slavlje
    hvala bogu!moli bi i Dobrilovac da urade vec kada su tu masine!
  • Zahvalni vinogradari

    23.04.2018 20:43
    Sjajno ali brže
    Uništio sam dva pik apa na toj deonici. Vest je sjajna. Ali, zašto pet meseci?
  • deda

    23.04.2018 18:11
    odlicno, ako ga urade kako valja neca ga traktori i kamioni sjexxti, uostalom kevorti,internacionali tutnje americkim drumovima a ima ih koliko i putnickui, skoro, pa nisu razrovali, stvar je u kvalitetu, a ako budu stavljali katran/sljunak ko oko futoske pijace, to je ko da su guske nasrale

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti