FOTO: Izložba "Novi Sad - slobodan grad"

U Zbirci strane umetnosti, Dunavska 29, otvorena je izložba "Novi Sad – slobodan grad", povodom 270 godina od sticanja statusa slobodnog kraljevskog grada.
FOTO: Izložba "Novi Sad - slobodan grad"
Foto: 021.rs

Autorka izložbe je dr Agneš Ozer, istoričarka i muzejska savetnica, a izložbu je otvorio direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Siniša Jokić, rekavši da je sa više od 150 predmeta predstavljena istorija grada u više od dva i po veka i podsetivši da se Agneš Ozer već četiri decenije bavi istorijom Novog Sada.

Kako je rečeno, autorka je, kroz multimedijalnu izložbu, sa velikim brojem originalnih predmeta, dokumenata, fotografija, filmskih zapisa i umetničkih ostvarenja, dočarala posetiocima razne periode u istorijskom razvoju Novog Sada. Izložbu upotpunjuje prateća publikacija, sa izborom iz bogate dokumentacije Muzeja grada Novog Sada.

Izložba će biti otvorena do 2. juna ove godine.

  • G

    25.04.2018 13:42
    @proka - tako je, kao što je i svaki otmičar koji se složi sa "prihvatljivom cenom" otkupa onoga koga je oteo "razuman". Pojedine članove društva, ali ne i "ljude", treba podsećati da je fašizam propala ideologija i razloge zašto je tako.
  • proka

    25.04.2018 08:11
    razum-sila
    Marija Terezija je bila razumna carica i tražila prihvatljivu cenu za slobodu grada u okviru carstva.
    U Novom Sadu je bila inteligencija i jaka trgovačka svest što je rezultovalo trgovinom na obostrano zadovoljstvo.
    Sadašnji Srpski "car " nije pokazao slične kvalitete ( pamet i mudrost ) a fukara koja se slila u Novi Sad ili isplivala iz njega ni ne razmišlja o takvom potezu kakav su učinili naši preci .
    Bojim se da će scenario za slobodan grad ovog puta biti drugačiji !!
    U svakom slučaju treba podsećati ljude na to šta smo imali i šta smo dozvoliliu da nam otmu!!
  • Gladius et anus

    25.04.2018 06:00
    Maximus
    Чему овакве изложбе? Људе који су и онако у бедаку само још више гурамо у исти... Слобода је даааааавно изгубљена

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti