Otvorena izložba fotografija Darka Dozeta u Muzeju Vojvodine

U Muzeju Vojvodine večeras je održana promocija fotomonografije "20 godina u jednoj sekundi" i otvorena istoimena izložba fotografija Darka Dozeta.
Monografija ima 288 strana i podeljena je u desetak oblasti sa oko 250 fotografija. Prisutni su imali priliku da vide i izbor fotografija iz dve decenije Dozetovog rada, a izložbu je otovorio njegov dugogodišnji glavni urednik Manojlo Vukotić.
 
Prema rečima autora, rad na knjizi trajao je oko godinu dana, a trudio se da u njoj budu zastupljene uglavnom lepše i životnije fotografije razumljive na svim meridijanima, ali nije mogao preskočiti ni one bolnije, poput slika sa Kosova i Metohije i onih koji prikazuju bombardovanja zemlje.
 
Darko Dozet rođen je 1976. u Novom Sadu i dobitnik je više priznanja za rad i stvaralaštvo na polju fotografije. Njegovim fotografijama ilustrovano je više od hiljadu naslovnih strana, prvenstveno "Večernjih novosti". 
 
Izložba se može pogledati do 29. aprila u Muzeju Vojvodine.
  • Kos

    24.04.2018 23:06
    Lepa monografija, al sta ce mu Mirovic, Vucevic, Vucelic...?
    Zar je potrebno sve politizovati? I monografije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti