Pismo ogorčene Novosađanke upućeno Gradskom zelenilu

Vesna Zeljković sa Novog naselja uputila je otvoreno pismo čelnicima Gradskog zelenila nezadovoljna načinom i tempom kojim se kosi trava u ovom najvećem novosadskom kvartu.
Pismo ogorčene Novosađanke upućeno Gradskom zelenilu
Foto: 021.rs

Pismo Zelenilu je naslovila sa "Ko kosi, a ko im glavu nosi".

"Svedok sam iz godine u godinu ovog očaja. Ovo je bruka za Vas (Gradsko zelenilo), a još više za nas koji to trpimo i plaćamo. Zar se ovako kosi trava? Imate sva čuda od tehnike, ali džaba vam sve. Ako treba da vas se pošalje na edukaciju u Englesku, Nemačku ili bilo gde, hajde i to da izguramo. Samo ovaj jad i nemar da ne gledamo. Ili nemojte kositi. Novi Sad, Novo naselje, livadica kod moje zgrade ili bilo gde, svuda je isto. Bruka i sramota".

Inače, ove godine u najvećem delu Novog naselja trava nije košena nedeljama pa je na pojedinim lokacijama, čak i oko vrtića i škole, narasla skoro metar. Činjenica u prilog tome ja da su brdašca (atomska skloništa) između Bulevara Jovana Dučića i Ulice Partizanskih baza u subotu kosila po šestorica kosača odjednom.

Ali nije problem ni samo to što se trava ne kosi. Problem je taj da je i ono što je košeno, uklanjano sa tolikom neznanjem ili nesavesnošću pa su se mnogi građani s pravom bunili danima unazad (pročitaj ovaj tekst "Građani se žale na nepokošenu travu").

Inače, anketa na portalu 021 pokazuje da čak više od 43% anketiranih kaže da stanje sa redovnim košenjem trave u Novom Sadu nikada nije bilo gore.

Komentari 101

  • Bulevar Evrope

    09.05.2018 11:43
    Bogatstvo
    Problem je trava, problem su neodržavana igrališta za decu, problem su ogradjeni prostri za pse.. sve je problem.. Živim u blizini Bulevara Evrope.. ko tamo živi, odmah ce mu biti jasno o čemu pricam.. Trava se koslila delimično, pokosi se jedna strana izmedju trotoara i biciklističke trake, pa se onda nastavi na drugoj strani samo deo do trotoara... uzas. E, onda jednog dana dodju i pokose livade (tamo gde treba da nikne famozni park na Naselju) a ostave opet ostatak bulevara.. Trava oko dečijeg igrališta visoka, ne vide se ni deca ni "sprave" na kojima se igraju.. E sad su kako se blizi dan za Poljoprivredni sajam kao okosili, bolje da nisu ni dirali jer travu koju su pokocili (visina je negde bila i metar) nisu skupili (ako padne jača kiša, odvodi koji kao rade neće raditi), a tamo gde je trebalo proci s čuvenim trimerima, ništa, "čupavci" na sve strane... U ogradjene prostore za pse nisu ni ulazili... Nije problem samo trava. Sve sadržaje koji su postavljeni na Bulevaru Evrope, (a i svuda po gradu), jednostavno se ne održavaju, ne popravljaju. Ostavljeno je sve, da vremenom propadne. Zar smo stvarno tako bogati?! Zar niko od rukovodstva Gradskog Zelenila, ili kako god da se zove odgovorna Firma, nikada, nigde nije bio vam granica naše zemlje? Zar niko od njih nije video kako to rade "tamo negde napolju"? Ako i nisu bili, imamo mi školovanih ljudi. Samo podsećanje... Novi Sad ima Poljoprivredni fakultet - pejzažna arhitektura
  • Antiseparatista

    08.05.2018 17:34
    Aman Ljudi
    Sto ste tako ogorceni. Zar ne primecujete da ih je iznenadila situacija sa travom. Pa ko je mogao ocekivati da ce tako da krene da raste. Jbga, potrefili se vremenski uslovi, bilo lepo vreme, kisa padala na vreme, zemlja plodna, sta je trebalo da se desi, da trava ne poraste? Ko se moze izboriti sa takvom prirodnom nepogodom. Uostalom, zar nije lepse ovako. I jos nesto, niste se malo zapitali kako je toj travi. Svake godine je seku i ne daju joj da poraste. Zar se ne oseca sreca u vazduhu od srecnih travki koje su porasle velike.
  • nana

    08.05.2018 12:40
    e vi'te ovako
    nama na Satelitu, kod broja 38, preko puta satelitske pijace, klošari još pre nekoliko godina ODELJALI travu. Zemlju opustošili, u prah pretvorili. Sad živimo na deponiji. U smradu ljudskog i svakog drugog otpada. To što se preko puta proizvodi i pakuje voda (Minakva) - šta mari. Gradski oci smatraju da je ovo ruglo baš simpatično - ništa ne smeta. Strpite se, kad budemo pravili put, toga neće biti. - Ne lipši magare do zelene trave? Ja bih se baš mogla strpeti kad bi ovaj čemer bio pred vratima Gradonačelnikove kuće. Baš bi me bilo briga. Ne bi mi smetalo. K'o ni njemu moja muka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti