Danas skup građana koji žele da se sačuva zelena površina u centru Novog Sada

Javni skup za očuvanje parka i zelene površine na uglu Kisačke ulice i Jovana Subotića, održaće se danas.
Danas skup građana koji žele da se sačuva zelena površina u centru Novog Sada
Foto: 021
Organizatori su višegodišnji stanari ovog dela grada, koji pozivaju na što veći odziv u borbi protiv, kako kažu, sistematskog višegodišnjeg urbanističkog masakra i uništavanja zelenih i javnih površina. 
 
Kako je 021 ranije pisao, zelena površina na uglu Kisačke, Jovana Subotića, Temerinske i Trga Marije Trandafil, koja sada služi kao park za istrčavanje pasa, biće uništena da bi se izgradila osmospratnica. Ovo je predlog koji su izneli urbanisti u nacrtu regulacionog plana bloka oko ulice Vojvode Bojovića, koji je trenutno na javnom uvidu. 
 
Skup će se održati od 17 do 19 časova, a najava događanja putem Fejsbuka je OVDE.
 
Opširnije o organizatorima koji su se okupili u Fejsbuk grupu "Ne damo livadicu" možete pročitati u našem tekstu OVDE.
  • Helena

    06.05.2018 15:44
    Decije igraliste
    Ja bi pre dosla na taj protest da trazim bar jedno decije igraliste da naprave u kvartu, koje je bas na TOM mestu moglo da bude odavno. Ceo kraj Lukijana Musickog, Jovana Rajica, Vojvode Bojovica itd i sve ulice okolo nemaju NIJEDNO decije igraliste. A ta ekipa sto dovodi pse, pa njima je to jedini provod u zivotu da kupe par piva i dovedu pse na istrcavanje i da upoznaju mozda i neku devojku ....
  • Tihi

    06.05.2018 15:12
    Joooo
    Ovde na Grbavici je sve zasrano od kerova ne mozes vise ni u prodavnicu da izadjes da ne ugazis a kamoli da dete pustis na travu ako je ovde vise igde i ima od kerova koje vode bez brnjica npr doberman staford itd sta radi komunalna policija uopste ako nece da rade svoj posao ukiite ih sta ce nam!
  • Milos

    06.05.2018 14:12
    @Justin Bieber svaki dan tuda prolazim,a jos kad se pocne graditi tek onda cu svaki dan prolaziti da vidim kako napreduje
    P.S.za gospodina@Gradjanin sto je izneo argumente mogu da se slozim sa nekim stvarima.Svakako ne treba javnu svojinu prodavati tek tako,treba uvaziti i sta ce gradjani reci.Ali ono sto je bitno je da je sigurno i nekim sadasnjim planom predvidjena zgrada tu ,ali pretpostavljam nize spratnosti.Tako da ovo je trenutno samo izmena plana,nije to neko sad izmislio,planovi postoje za svaku parcelu u gradu.Pretpostavljam da ovoj nije promenjena namena to sto se trenutno koristi za pse to sigurno ne pise u vazecem planu da je za to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.