TONS organizuje besplatne ture obilaska Novog Sada

Turistička organizacija Novog Sada organizuje promotivne besplatne ture obilaska Novog Sada.
TONS organizuje besplatne ture obilaska Novog Sada
Foto: 021.rs
Ove ture su deo promotivne letnje kampanje tokom koje želi da predstavi svu lepotu grada, raznovrsnu turističku ponudu, ali i mnoštvo predstojećih manifestacija i događaja. Kampanja će obuhvatiti promociju na društvenim mrežama i putem elektronskih medija, kao i učešće na brojnim promocijama u zemlji i inostranstvu u saradnji sa drugim turističkim organizacijama.
 
Više puta nedeljno organizovane su besplatne promotivne ture za individualce. Ture se realizuju na srpskom i engleskom jeziku. Prijava je moguća OVDE. Putem jedne IP adrese ograničena je mogućnost prijave za maksimum dve osobe.
 
"Novi Sad iz jevrejskog ugla" biće prva u nizu promotivnih besplatnih tura za individualce. Ruta ture je:  Trg slobode, Jevrejska ulica, Sinagoga. Svi zainteresovani imaće priliku da saznaju o prostorima koje su stvarali i u kojima su živeli članovi nekada brojne i značajne jevrejske zajednice tokom više od tri veka duge istorije Novog Sada, ali najviše o kompleksu Sinagoge kao temelju duhovnog, društvenog i kulturnog života jevrejske zajednice Novog Sada. Ove ture biće organizovane 14, 21. i 28. maja, od 17 časova.
 
Takođe, organizuju se i ture "Novi Sad iz ženskog ugla". Ruta je: Trg slobode, Katolička porta, Grčkoškolska, Pašićeva, Dunavska, Dunavski park, Sonje Marinković. Svi zainteresovani moći će da saznaju o alternativnoj, ali ne manje vrednoj istoriji grada kroz priču o znamenitim ženama, šetajući pri tom duž prostora, pokraj kuća u kojima su živele. Ove ture će biti organizovane 18. i 25. maja, od 18 časova.
 
Još jedna tura u ponudi je obilazak Petrovaradinske tvrđave. Ruta je: Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova, samostan i crkva sv. Jurja, Leopoldova kapija, Gornji plato Petrovaradinske tvrđave. Prisutni će moći da saznaju zanimljivosti o gradnji Tvrđave i njenim graditeljima, o utvrđenjima koja su prethodila današnjoj Tvrđavi, rimokatoličkoj crkvi sv. Jurja, Mamulinoj kasarni, Tornju sa satom, Likovnom krugu, velikoj Petrovaradinskoj bici...Ove ture će se održati 22. i 29. maja, od 18 časova.
 
Besplatne promotivne ture biće organizovane svakog narednog meseca, i objave o realizaciji po datumima biće objavljenje na sajtu TONS-a.
  • /

    08.05.2018 07:38
    /
    jel ih salju da kupuju i suvenire u onoj 'vaskrsloj' suvenirnici na keju...uf cek, ta ne radi ni uz sns religiju
  • Svetlana

    08.05.2018 07:13
    Lepa akcija, a i dečkić koji to vodi, Miloš mislim da se zove, je neverovatno prijatan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti