Promotivna vožnja hibridnim vozilom u subotu kod FTN-a

Promotivna vožnja Hermes hibridnog vozila, nastalog u Laboratoriji za vozila Departmana za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, održaće se u subotu, 12. maja na platou između Mašinskog instituta i zgrade FTN.
U sklopu promocije, svi zainteresovani će imati priliku da provozaju hibridno vozilo na pripremljenom poligonu i da se upoznaju sa programom koji Departman za mehanizaciju i konstrukciono mašinstvo nudi potencijalnim brucošima.
 
Svi zainteresovani mogu da se prijave za vožnju putem mejla: ilankovic@uns.ac.rs.
 
"Hermes" je prvo vozilo na hibridno-еlеktrični pogon napravljеno na FTN-u, a delo je studеnata Srđana Savića i Nikole Ilankovića.
 
Prеdnju osovinu "Hеrmеsa" pokrеću dva еlеktromotora u točkovima, a zadnju bеnzinski motor vozila "kvad", sa mеhaničkom transmisijom.
 
Više o hibridnom vozilu, na čijem se kreiranju radilo oko 300 sati, čitajte OVDE.
  • Tiberius

    09.05.2018 18:19
    kada departman bude imao 100 miliona evra budzeta godisnje za razvoj novih tehnologija onda ce se na njemu praviti hibridi u rangu toyote. cestitke zasluznima i samo napred
  • deda

    09.05.2018 13:06
    ocekujem bar 10 komentara experata kojima je zamena svecice najvece dostgnuce
  • Dejan

    09.05.2018 10:47
    Hybrid
    Znam da treba biti pionir u svemu ali ovo je teska smejurija, baterije sa obicnim akumulatorima i to oni najjeftiniji iz prodavnice !! Treba mi da odgledamo onaj crtani film gde dvoje ratuju pa na kraju jedan skonta da kad ne mozes da ga pobedis, ti mu se pridruzi ! Toyota pravi vec trecu generaciju hibridnih vozila kao i full plug in vozila ! Bolje da ovo malo snage preusmere ka njima, kosooki ce to veoma ceniti !!!! Pa sam ,,atest,, od agencije bi kostao samo 3000 eura da oni to satro pregledaju u da ovo moze u saobracaj !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti