VIDEO: Novosađanin podmladio Titov plavi "pakard"

Plavi "pakard" Josipa Broza Tita podmlađen je skoro 40 godina od smrti jugoslovenskog predsednika, velikog zaljubljenika u luksuzne automobile.
"Ova lepotica jeste 'pakard' iz 1948", rekao je Miloš Bojanić, zvezda narodne muzike i podjednako strastven prema automobilima, piše AFP.
 
Od hiljada automobila tog američkog proizvođača luksuznih modela, prema njegovim rečima, u svetu je opstalo svega tridesetak, a jedan je bio poklonjen Titu. Taj "pakard" je bio u Makedoniji, gde ga je Tito koristio kada bi došao. Potom ga je kupio jedan žitelj Srbije i iznajmljivao ga za venčanja.
 
"Ko zna zašto, on je uklonio sve originalne delove i stavio motor i menjač 'mercedesa', kao i ruske delove", rekao je Bojanić (67).
 
Tako je, kada je taj automobil kupio i poverio mu na renoviranje jedan od njegovih prijatelja, "'pakard' bio samo šasija i karoserija, bez prozora, samo su ratkapne i točkovi bili originalni", rekao je Bojanić.
 
Trebalo mu je tri godine da nađe delove i završi posao. 
 
"Vratio sam ga u gotovo savršeno stanje", kaže on ispred svoje kuće u predgrađu Novog Sada.
 
  • Dejan

    13.05.2018 21:50
    Kao neko ko ne podnosi narodnu muziku i narodnjake, nisam znao da cu ovo jednog dana reci, ali: Bravo Milose Bojanicu, kakvo pozitivno i lepo iznenadjenje! Svaka cast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti