Konferencija "Mladi poljoprivrednici u Srbiji i EU" u subotu u Privrednoj komori Vojvodine

Konferencija "Mladi poljoprivrednici u Srbiji i EU" održaće se u subotu, 19. maja u sali Privredne komore Vojvodine.
Konferencija "Mladi poljoprivrednici u Srbiji i EU" u subotu u Privrednoj komori Vojvodine
Foto: 021.rs
Konferencija "Mladi poljoprivrednici u Srbiji i EU" održaće se u subotu, 19. maja u sali Privredne komore Vojvodine.
 
Događaj se organizuje u okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajma, a promovisaće mlade poljoprivrednike i izazove sa kojima se oni susreću i ujedno biti prilika potencijalnim poslovnim partnerima za uspostavljanje saradnje i razmenu iskustava.
 
Konferencija će tematski biti skoncentrisana na iskustva mladih poljoprivrednika iz Srbije i evropskih zemalja, odnos Državnih institucija prema mladim poljoprivrednicima u Srbiji, a tokom diskusije razgovaraće se i o dodatnim načinima unapređenja saradnje mladih poljoprivrednika iz Srbije i mladih poljoprivrednika iz zemalja Evropske unije.
 
Tim povodom gosti i na ovogodišnjoj konferenciji su mladi poljoprivrednici iz zemalja EU - među kojima su osim članova Evropskog veća mladih poljoprivrednika - European Council of Young Farmers (SEŽA), učesnici su i aktuelni predsednik Jannes Maes (Belgija) i potpredsednik Tomas Fenix (Češka).
 
Program će početi u 18 časova.
 
Događaj organizuje Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika - SUMP, nevladino neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti poljoprivrede, stvaranje boljih uslova za mlade ljude koji žele da se bave poljoprivredom, kao i onih koji već obavljaju tu delatnost. SUMP okuplja mlade ljude, zastupajući njihove interese iz ove privredne oblasti, a osnovan je po uzoru na postojeća udruženja mladih poljoprivrednika u Evropskoj Uniji.
 
SEŽA predstavlja veće na nivou Evropske unije, osnovano 1958. godine u Rimu i koje sprovodi politiku Evropske Komisije i podstiče razvoj poljoprivrede u celoj Evropi sa naglaskom na rad i aktivnosti mladih poljoprivrednika. Obzirom da Srbija nije član Evropske unije, već ima status kandidata, SUMP ne može da postane punopravni član SEŽA, već pridruženi član. Takav status omogućuje ovom udruženju korišćenje svih prava koja uživaju i punopravni članovi, a čije se pravo sastoji u pristupu finansijskim sredstvima putem fondova EU, sticanje novih saznanja i razmena informacija na kongresima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti