Predložite kandidate za Novembarsku povelju

Gradska komisija za dodelu priznanja poziva građane da podnesu inicijative za dodelu Novembarske povelje za 2018. godinu.
Predložite kandidate za Novembarsku povelju
Foto: 021.rs
Rok za Novembarsku povelju 1. oktobar. Inicijative sa obrazloženjem podnose se komisiji, na adresu Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2.
 
Novembarska povelja dodeljuje se građanima ili organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanje zajedništva građana Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu, sport, humanitarne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama.
 
Novembarska povelja dodeljuje se povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska ušla u Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.
  • ana

    15.05.2018 19:10
    policajcu koji je eliminisao krimiinvestitora. U svakom slucaju nekom policajcu ili vatrogascu ili branitelju od milosrdnog andjela.
  • Salajka

    15.05.2018 15:07
    Kandidujte sami nekog desničara, ionako samo oni dobijaju nagrade.
  • MilanB

    15.05.2018 14:33
    sve po zaslugama
    ja predlazem za nagradu samo nama toliko milom i dragom gradonacelniku naseg grada.covek nas predstavlja delom cele nase drzave,zajedno sa predsjednikom,resava ili bolje reci ucestvuje u resavanju problema ove nase napacene zemlje,stice iskustva koje ce kasnije kod kuce primenjivati i zato kao dobro ucenika.poslusnog clana tatine biblioteke,treba ga nagraditi.pare ovakvim čjudima ne znace nista,slava,lik i delo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti