FOTO: Počeo 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Jubilarni 85. Međunarodni poljoprivredni sajam otvoren je danas u Novom Sadu i trajaće do ponedeljka, 21. maja.
FOTO: Počeo 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković je istakao da je Međunarodni poljoprivredni sajam ogledalo agrara i da pruža uvid u najaktuelnije teme i trendove u toj privrednoj grani, što je važno i za domaće tržište, ali i za širi region.

Prisutno je oko 1.500 izlagača iz 30 zemalja. U Master centru kao i nizu manjih hala posetiocima su se predstavile najveće domaće kompanije koje se bave poljoprivredom, kao i mnoge manje firme i predstavnici inostranih kompanija.

Vrlo je primetno i prisustvo skoro svih domaćih banaka i osiguravajućih kuća koje prvenstveno nude finansijske usluge za nabavku mehanizacije i osguranje proizvodnje. Na otvorenom prostoru izložena je najnovija poljoprivredna mehanizacija, mašine i oprema, pri čemu je najskuplji eksponat na sajmu samohodna vadilica šećerne repe čija je cena 600.000 evra.

Zanimljivost Sajma su kao i svake godine bikovi, a ovog puta dominiraju Disko od 1.600 kilograma i Mališa od 1.540 kilograma i o njima može više pročitati u posebnoj vesti.

Kako izgleda ovogodišnji naveći poljoprivredni sajam u ovom delu Evrope pogledajte u galeriji.

Cena ulaznice je 600 dinara, a radno vreme sajma je od 9 do 19 časova.

  • kize

    18.05.2018 06:29
    Cena uzas ponuda nula
    Potpuni promasaj otici na sajam opsta otimacina pocev od parkinga pa do ulaznice usluga teska nula mene nikad vise videti nece.
  • Prosvetar

    16.05.2018 00:16
    'Bo ih ja u 600 rsd.
    Mene i moju decu videti neće...
  • Keva

    15.05.2018 23:29
    Srozali ste i ovaj sajam. Cenu podigli a ono ćorak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti