Počinje konkurs za dodelu socijalnih stanova u Veterniku

Konkurs za dodelu 94 socijalna stana u zakup, sa mogućnošću kupovine, a koji će biti izgrađeni u Veterniku, biće objavljen u četvrtak, 17. maja.
Kako se navodi u obaveštenju, konkurs će biti objavljen na oglasnim tablama Odseka za izbeglice i migracije Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada i mesnih zajednica Grada Novog Sada, kao i na sajtu novisad.rs, te na internet stranici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, kirs.gov.rs.
 
Poziv je upućen građanima koji su zbog ratnih zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije, od 1991. do 1995. godine, stekli status izbeglica. 
 
Prvobitno je planirano da se u Veterniku izgradi 276 stanova, ali je u međuvremenu doneta odluka o još 94 stana. Još 152 stana biće izgrađena u Futogu. 
 
Izgradnja stanova trebalo bi da buda završena do 2020. godine, a za opremanje lokacije Grad je izdvojio 24 miliona dinara.
 
Konkurs za davanje u zakup 276 stanova u Veterniku završen je krajem prošle godine, kada je objavljena rang lista osoba koje su prošle na konkursu. 
 
Stanovi će biti izgrađeni u Veterniku u okviru regionalnog stambenog programa.
  • @Petar

    16.05.2018 14:53
    Verujem da je sve tako kao što kažete. Jedino što gotovo svi odavde mislimo, ali ne možemo da vas pitamo jer bi vas uvredili.. Ako je tamo tako lepo kao što pričate zašte se ne vratite u Hrvatsku ili odakle ste već izbegli? Rat se završio 1995 (pre 23 godine). Imaju duplo veće plate nego mi, članica su EU. Nije da vas teram niti mogu, samo mi nije jasno zašto se sada ne vratite? Imao sam izbeglice i u razredu, i u komšiluku itd i prilično iritira ta vaša priča kako je tamo sve bolje. Ovde vam ne valja ravnica, valjda je lakše graditi vodovod, kanalizaciju, kuću itd na kamenu? Pošto ste i dalje ovde jasno je gde je bolje! I sve bi bilo uredu da ne pljujete u bunar iz kog pijete vodu. Mi smo dva mentaliteta, vi za nas mislite da smo nesposobni i tunajvi, mi za vas mislimo da ste seljačine i primitivci. Ništa lično zaista. E da, da ne zaboravim vašu potrebu da nema ni jedne prizemne kuće od 100 kvadrata već je gotovo svaka na nekoliko spratova, pa neomalterisana. Zaista se razlikujemo.
  • Mica

    16.05.2018 13:02
    Mnogi starosedeoci su u gorem položaju nego izbeglice. Ne svojom krivicom. Od njih se samo uzima...
  • Petar

    16.05.2018 11:27
    Izbjeglica
    Očekivani komentari puni mržnje i netrpeljivosti prema izbjeglicama. E pa gospodo, ima nas koji smo i dalje to, bez imovine u Srbiji i bez imovine u zemlji iz koje smo došli silom prilika.
    Ne radimo svi u GSP, ili po državnim firmama, neki od nas nemaju veze i vezice, rođake na položajima, nismo ni u kojoj stranci nego se pošteno radi i zaradi dovoljno za preživljavanje i kiriju. Nismo kreditno sposobni jer nas poslodavci drže na minimalcu a ostatak nam daju na ruke.
    I oni koji dobiju ove stanove na konkursu neće ih dobiti besplatno nego će moći da ih samo iznajmljuju a ako žele da ih otkupe to će biti po nešto povoljnijoj - socijalnoj cijeni. Za neke ljude i to će biti preskupo i nedostižno. Vi sve ovo nikad nećete moći da shvatite, jer ne znate kakav je osećaj kad vas proteraju iz sopstvene kuće sa vjekovne djedovine i kad ostavite nju i u njoj sve što ste sticali 15-20 godina, i više nikad ne vidite ništa od toga niti vas ko obešteti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti