Počinje edukacija starijih Novosađana o bezbednosti u saobraćaju

Edukacija osoba starijih od 65 godina o bezbednosti u saobraćaju odvijaće se tokom maja i juna u novosadskim mesnim zajednicama i klubovima penzionera.
Počinje edukacija starijih Novosađana o bezbednosti u saobraćaju
Foto: 021.rs
Edukaciju organizuje Centar za unapređenje bezbednosti saobraćaja, uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve.
 
Edukacija podrazumeva predavanje koje će održati stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja i medicine, a tokom kojeg će slušaocima biti predočena osnovna pravila kojih se moraju pridržavati, kako bi bili bezbedni kao učesnici u saobraćaju. Biće im takođe ukazano na činjenice koje se odnose na psihofizičko stanje osoba u tim godinama i predočeno na šta bi trebalo posebno obratiti pažnju kada učestvuju u saobraćaju kao pešaci, biciklisti, ili vozači motornih vozila. 
 
Svi prisutni na predavanjima dobiće i edukativni materijal, kao podsetnik na neka osnovna pravila kojih bi trebalo da se pridržavaju.
 
Promocija projekta je u četvrtak, 24. maja u Mesnoj zajednici u Kovilju , u Ulici Laze Kostića 70, sa početkom u 18 časova.
  • Мунгос

    22.05.2018 12:18
    Значи за Едукацију је потребна и финансијска подршка Градске управе.
    Лепо, могао би део те финансијске подршке да се одвоји за те старије људе који су присиљени да слушају небулозе Центра за унапређење безбедности саобраћаја.
    Да им се бар мало надокнади оно што им Александар Вучић пљачка од пензије.
    А Градска управа не зна шта ће са парама па к'о вели, дај да обучимо ове маторе који остареше а памет не добише.
  • NS67

    22.05.2018 11:41
    SVAŠTA
    Bolje ih pitajte za savet!
    Kako su ostali živi,pored sve
    gorih Vozaća!
  • BB

    22.05.2018 10:51
    pešaci na pešačkom prelazu
    Ovo podržavamo. Ali bi pre toga bi trebalo edukovati vozače da propuste pešake na pešačkom prelazu. Poslednjih godina svedoci smo da kao pešaci na pešačkom prelazu stojimo i pomeramo se milimiter po milimetar ali niko od vozača ne primećuje. Jači su pa im se može

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti