Medijska udruženja podržala vlasnicu televizije Kanal 9 koja štrajkuje glađu

Predstavnici NUNS-a, NDNV-a i ANEM-a u sredu na sastanku u Beogradu zatražiće od premijerke Ane Brnabić da se uključi signal novosadske televizije Kanal 9, čija vlasnica Maja Pavlović dva dana štrajkuje glađu.
Medijska udruženja podržala vlasnicu televizije Kanal 9 koja štrajkuje glađu
Foto: 021.rs

Ova televizija je od prošlog petka van etra jer im je JP "Emisiona tehnika i veze" ugasilo signal sa Crvenog Čota na ime duga, što Kanal 9 ne negira, ali zamera što druge sporove koje oni vode nisu rešeni.

Prilikom posete Maji Pavlović, koja štrajkuje glađu u prostorijama televizije, predstavnici novinarskih udruženja su čuli da ova televizija vodi niz sudskih sporova protiv REM-a, SOKOJ-a, OFPS-a, ali da se ti sporovi ne rešavaju. Predstavnici medijskih udruženja su apelovali na vlasnicu Kanala 9 da prekine sa štrajkom glađu, ali su ipak dodali da razumeju njenu odluku da ovako protestuje.

Predsednik NDNV-a Nedim Sejdinović kaže da su posetili Maju Pavlović kako bi joj dali podršku i videli šta mogu da urade kako bi pomogli da ovaj medij nastavi sa radom. Prema njegovim rečima, predstavnici medija će imati sastanak sa premijerkom oko izrade medijske strategije, ali će tom prilikom zatražiti i da se radi na rešavanju aktuelnih problema u medijima.

Vlasnica Kanala 9 je navela da traži od države da se podvuče crta i vidi ko kome i koliko duguje. Maja Pavlović je rekla i da će sa štrajkom glađu prestati kada se televizija vrati signal. O njenim zahtevima više pročitajte OVDE.

  • urke

    24.05.2018 09:18
    @Novosadjan

    Gari, jesi li ti pročitao knjigu do kraja?
  • Novosadjan

    22.05.2018 15:26
    Gasenje
    Samo izdrzite i borite se protiv crno/crvene koalicije, ni njihova nece jos dugo, moramo svi zajednicki da se borimo protiv njih. Ovo sto nam se dogadja kao da je rezirao licno Orvel. Izgleda da aktuelni dahija uci iz 1984 pa se tako i ponasa ali neka pozuri sa citanjem da vidi sta je bilo na kraju. Kanalu 9 i Maji Pavlovic licno zelim da uspesno zavrse tu svoju bitku.
  • Piško

    22.05.2018 15:07
    ...
    Ne unosimo samo konspirativni zamah tamo gde ga nema. Kanal 9 nije ugašen zbog zalaženja u škakljive teme. Ugušili su ih dugovi a država više ne priskače i to je to. Mnoge televizije su nestale u tom procesu, mnoge su prešle na celodnevni rijaliti, nema tu velike nauke. Kanal 9 je prva novosadska privatna televizija - privatno preduzeće, koje je kao i svako drugo privatno preduzeće podložno 1.tržišnoj kompeticiji i 2.sudbinski vezano samo za kvalitet menadžmenta njegovih rukovodilaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti