FOTO: U Vojnoj bolnici otvorena izložba o obnovi podgrađa Petrovaradinske tvrđave

Izložba "Obnova podgrađa Petrovaradinske tvrđave" otvorena je danas u kompleksu Vojne bolnice u Petrovaradinu.
FOTO: U Vojnoj bolnici otvorena izložba o obnovi podgrađa Petrovaradinske tvrđave
Foto: 021.rs

Ovu izložbu je organizovao Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, a građani će svakog dana do 2. juna, od 17 do 19 časova, moći da se upoznaju sa dosadašnjim radovima na obnovi podgrađa, a koji su počeli prošle godine.

Direktor Zavoda Siniša Jokić je podsetio da je prošle godine iz Republičkog budžeta Novom Sadu dodeljeno 100 miliona dinara za obnovu fasada i da je do sada završeno više od 20, a da se ove godine nastavljaju radovi koji će koštati novih 150 miliona dinara. Tokom ove godinebiće sređeno još fasada, s tim da su sada odobrena sredstva i popravku krovova.

U Zavodu očekuju da će Republika, Pokrajina i Grad nastaviti da aktivno podržavaju obnovu i očuvanje Petrovaradinske tvrđave i nakon priprema Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Otvaranju izložbu je prisustvovao i gradonačelnik Miloš Vučević koji je naveo da je pored 250 miliona dinara za fasade i krovove, obezbeđeno i 70 miliona dinara za parterno uređenje ulice Prote Mihaljdžića i okolnih ulica gde trenutno rade arheolozi, a Vlada Srbije će sa 500.000 evra otkupiti deo kuće Bana Jelačića kako bi je koristio Hrvatski nacionalni savet. Gradonačelnik je naveo da će Grad nastaviti i sa aktivnom obnovom i očuvanjem kulturno-istorijskih spomenika i u drugim delovima Novog Sada.

  • Novosadjanin

    23.05.2018 22:29
    Jedna firma dobija sve poslove obnove podgradja...
  • U zdravlju dočekali

    23.05.2018 15:34
    Živi bili pa videli
    Obnoviće NATo trupe kada se usele.
    Kao naši veliki prijatelji.
  • /

    23.05.2018 15:11
    /
    to je to?
    i onda pisu kako niko onomad nije 'teo doci na izlozbu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.