Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović nastavila da štrajkuje glađu

Direktorka TV Kanala 9 Maja Pavlović izjavila je danas da neće odustati od štrajka glađu koji je počela u ponedeljak sve dok ne bude zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva kulture i medija, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Javnog preduzeća emisione tehnike i veze (JP ETV) i Regulatornog tela za elektronske medije (REM).
Direktorka Kanala 9 Maja Pavlović nastavila da štrajkuje glađu
Foto: 021.rs
Ona je ponovila da smatra da na tom sastanku treba razmotriti ne samo problem nadoknade za digitalno emitovanje signala, već ukupan položaj emitera koji su, po njenim rečima, preopterećeni raznim vrstama dažbina.
 
Pavlović je dodala da još nije dobila odgovor na taj zahtev. 
 
U mejlu koji je danas stigao Kanalu 9 od JP Emisiona tehnika i veze, upućena je molba Kanalu 9 da razmotri predlog Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza i da dostavi svoje eventualne primedbe i predloge radi usaglašavanja konačnog teksta. JP ETV je pozvao Kanal 9 i da dostavi svoj signal od ES Crveni Čot, kako bi se program odmah emitovao, uz napomenu da potpisivanje Sporazuma nije uslov da odmah uključe signal i emituju program.
 
U svom odgovoru, Maja Pavlović je istakla da bi puštanjem signala, pod uslovima iz Sporazuma ili bez Sporazuma, značilo da bi se Kanal 9 našao u još goroj situaciji, već za mesec dana. Upravo zbog toga, Kanal 9 je još jednom zamolio da pre nego što Sporazum bude potpisan i signal pušten, zakaže sastanak sa ministrima i regulatorima.
 
TV Kanal 9 duguje Javnom preduzeću "Emisione tehnike i veze" nešto manje od 2,5 miliona dinara na ime usluge emitovanja digitalnog signala sa predajnika Crveni Čot. JP "ETV" je 18. maja isključio digitalni signal Kanalu 9 zbog dugova, nakon čega je direktorki ponudilo sporazum koji podrazumeva da ta televizija odmah uplati 200.000 dinara, a da ostali dug bude reprogramiran u 24 rate.
 
Maja Pavlović je odbila da prihvati ovaj sporazum jer, kako kaže, na taj način neće biti rešeni mnogobrojni problemi sa kojima se suočava ta televizija.
  • Keba Kraba

    27.05.2018 14:58
    Ko s' djavolom tikve sadi...
    Da sam ja strajkovao gladju niko ne bi ni spomenuo, a da...ionako sam na belom 'lebu i vodi al kad neko u svilenoj kosuljici strajkuje...o, to je bas vest...
  • ana

    25.05.2018 09:19
    zaigrala mecka
    i pred tvojim vratima. dosta ste ugnjetavali zaposlene, red je da platite sve sto niste zadnjih 20 godina!
  • Neša (ex glodur)

    25.05.2018 02:49
    Ah...
    Mediji su urušeni njihovim pristankom da budu sredstvo ekstremne politizacije i ciganisanja. Urušavajući sebe urušili su društvo u kom deluju i formiraju mu svest i vrednosti. Nekada su bili društvena elita, danas sasvim suprotno. Uporedite njihove sadržaje nekada i danas. Kao nebo i zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti