Počinje sadnja cveća širom Novog Sada

"Gradsko zelenilo" počelo je uređenje cvetnih rundela širom grada za sadnju 82.000 komada cveća.
Počinje sadnja cveća širom Novog Sada
Foto: 021.rs
Najveći deo i to 75.000 komada cveća biće posađeno na cvetnim površinama, a oko 7.000 krasiće žardinjere u centru grada i na Bulevaru oslobođenja, kupe i cvetno stablo na Bulevaru Mihajla Pupina, kao i viseće saksije na kandelabrima u centru. 
 
Na cvetnim površinama biće zastupljene različite vrste cveća po boji, veličini i obliku, kao i vrste sa raznobojnim i dekorativnim listovima poručuju u preduzeću. 
 
Najzastupljenije vrste biće crvene, roze i bele begonije, bordo irezine i tagetes sa krupnim cvetovima u narandžastoj, žutoj i zeleno-žutoj varijanti. 
  • Darko

    26.05.2018 22:43
    Begonije i kadifice. Svaka kosta 30ak din. Gde je vreme kad je Zelenilo sadilo veliko i skupo cvece?
  • Mici

    26.05.2018 12:24
    @plavusa
    Nasip treba da radi Šajkaška, jer je kanal u pitanju, a ne Zelenilo. To što su nakupovali polj zemljište a ne građevinsko i i pukli zgrade, pa se sad tripuju da su u centru grada, ne znači da su u pravu. Individualne su domaćinstva, dakle osnovni je red da svako svoje kosi pred kućom, o pokondirene tikve sa sela pobegle treba da shvate da nisu planski već divlje nastali kao naselje i da se ne mogu tretirati isto kao urbanistički planirani blokovi zgrada na Limanu, naselju, grbavici. E, TO su stvari koje treba da kose, a kanal za odvodnjavanje ne.
  • Djura

    26.05.2018 10:35
    Hahahaha. Jako smeshno ovo gradsko zelenilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti