FOTO: Limanci ujedinjeni protiv izgradnje niza garaža

Druženje Limanaca, koji su diskutovali o urbanističkom planu koji predviđa izgradnju nekoliko garaža u ovom delu grada, čemu se oni protive, održano je na uglu Narodnog fronta i Balzakove, u ponedeljak popodne.
FOTO: Limanci ujedinjeni protiv izgradnje niza garaža
Foto: 021.rs

Okupljanje je bilo baš na parkingu ispred Balzakove 29, gde bi trebalo da nikne garaža, protiv čega su proteklih dana potpisivali peticiju i pisali prigovore na urbanistički plan. Iako je javni uvid i rok za dostavljanje prigovora istekao 25. maja, Limanci i dalje skupljaju potpise, koji će naknadno biti predati pre održavanja Komisije za planove, a koja treba da odluči šta će biti sa predloženim planom.

Skup je organizovala Inicijativa "Sačuvajmo Liman od betona", a kako se moglo čuti od građana, ovde su kako bi svima kojima nije jasno zašto su protiv plana za gradnju niza garaža na Limanu, izneli svoje stavove.

Opremljeni izvodima iz urbanističkog plana, oni su detaljno prolaznicima objašnjavali i upućivali ih da ako su saglasni, potpišu peticiju. Ono što je skoro zajedničko za sve koji su bili na ovom skupu je stav, da nisu protiv razvoja grada, ali da predložene ideje urbanista nisu dobre i da će naškoditi uslovima života na Limanima.

Za sada nije najavljeno novo okupljanje, ali kažu da neće samo sedeti i da će pomno pratiti šta se dešava u gradskim strukturama, koje treba da razmotre prigovore i donesu konačnu odluku o urbanističkom planu Limana.

Dodajmo da nema informacija kada bi mogla da usledi sednica Komisije za planove, jer nema roka u kome nakon javnog uvida treba da se izjašnjavaju o prigovorima i predlozima za plan, tako da se može desiti da prođe ne samo nekoliko nedelja, nego čak i nekoliko meseci dok Limanci čuju da li će njihov stav biti uzet u razmatranje.

  • mik

    02.06.2018 18:37
    gagi na sunce pola sata kod futoške da staneš pa onda pričaj da ti drvo ne treba
  • gagi

    02.06.2018 13:06
    mislite da ste važni ?
    Ko nije tražio mesto za parkiranje i ko nema auto može da zabranjuje izgradnju garaže. Izgovori o zelenilu, ekologiji i ljudskim pravima Vas možda čini važnim i možda garaže neće biti. Ako garaže ne bude bilo novosađaniće imati problem sa parkiranjem kao i sad. Ako se garaža napravi biće makar stanovnicima Limana lakše.
  • Cica_NS

    02.06.2018 11:56
    @Miroslav
    Eto, ja sam s Telepa dosla da potpisem. I ne smatram da je to problem Limanaca, to je problem svih nas.
    Kamo srece da su to i Telepcani radili, sad ne bismo umirali na usijanom betonu i molili za bilo kakvo parce zelenog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.