Vlasnica Kanala 9 prekinula štrajk glađu, večeras pušta signal televizije

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović prekinula je štrajk glađu posle sastanka sa predstavnicima ministarstava kulture i telekomunikacija, REM-a i JP "Emisiona tehnika i veze".
Vlasnica Kanala 9 prekinula štrajk glađu, večeras pušta signal televizije
Foto: 021.rs
Ona je za Udruženje novinara Srbije poručila da prekida štrajk glađu i da će večeras pustiti signal ove lokalne televizije.
 
"Iz kancelarije državnog sekretara Aleksandra Gajovića izašla sam sa rečima da se nadam da je otpočeo proces usaglašavanja i izmena medijskih zakona koji će omogućiti lokalnim i regionalnim medijima da opstanu", poručila je ona. 
 
Sastanak su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, pomoćnice ministra Slavica Trifunović i Irine Reljin, čelni ljudi stručnih službi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i REM-a, kao i v.d. direktor ETV-a Branko Gogić.
 
Maja Pavlović je na sastanku iznela probleme sa kojima se suočavaju lokalni i regionalni mediji, jer nemaju osnovne preduslove da izađu na tržište.
 
"Govorila sam o problemima sa nezakonitim taksama, problemima o projektnom sufinansiranju medija, nezakonitoj digitalizaciji, činjenicom da se piplmetrima ne meri gledanost lokalnih i regionalnih medija, problemima koje imamo sa enumeracijom, kao i besplatnim reklamama koje dobijamo od države", rekla je UNS-u Pavlović.
 
Aleksandar Gajović je rekao da će sve sugestije i primedbe koje su iznete biti uzete u razmatranje pri pisanju nove Medijske strategije kako bi problemi sa kojima se suočavaju i drugi lokalni i regionalni mediji bili na adekvatan način tretirani, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.
 
Pavlović je istakla da su predstavnici ministarstava, REM-a i ETV-a saglasni da postoje ozbiljni problemi koji treba što hitnije rešiti i da im je žao što su procedure u Srbiji spore.
 
"Pozvali su da me da sve probleme iznesem udruženjima, a njih da se uključe u izradu Medijske strategije na osnovu koje će se menjati i medijski zakon", kaže Pavlović.
 
Ona je, kako kaže za UNS, juče poslala ministarki pravde Neli Kuburović molbu za sastanak, na kom bi joj iznela probleme koji u medisjkoj sferi postoje kao posledica neefikasnog rada sudstva.
 
"Sutra ćemo pisati Ministarstvu prosvete i tražiti sastanak i sa njima na kom bismo razgovarali o tarifama SOKOJ-a i OFPS-a", zaključila je Pavlović.
  • Dragan Markovic

    29.04.2019 07:51
    SOKOJ
    SOKOJ. Naj vece zlo u mediskoj sveri.
  • Tamara

    31.05.2018 12:00
    Bravo
    Kao sto je neko napisao - roditelji bi bili ponosni na vas. Na moju veloku radost poznavala sam vaseg oca. Malo je reci hvale za takvog gospodina.Sve najbolje vam zelim i istrajnost ,jer vi ste jedna pametna i odlucna zena.
  • /

    31.05.2018 08:42
    /
    sta bi sa ruskim kupcom kanala9?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti