Građani ličnim donacijama obezbedili plate za personalne asistente u Novom Sadu

Centar "Živeti uspravno" prikupio je 450.000 dinara putem donacija i obezbedio asistente za osobe sa invaliditetom, kojima je usluga potrebna celog dana.
Građani ličnim donacijama obezbedili plate za personalne asistente u Novom Sadu
Foto: Zoran Stupar (Pixabay)

Kampanja pokrenuta polovinom marta na sajtu donacije.rs uspešno je završena, a predsednica Centra Milica Ružičić Novković kaže da je pored prikupljanja novca, podizanje svesti o personalnoj asistenciji bilo od većeg značaja.

- Sada i građani i javne ličnosti, predstavnici poslovnog sektora, organizacije poput Prevodilačkog srca, Privredne komore Vojvodine ili Inicijative Krakker, dalje šire informacije o važnosti personalne asistencije, kao preduslova za samostalni život osoba sa invaliditetom - kazala je Ružičić Novković.

Nejtan Košal, direktor Fondacije Katalist koja vodi sajt donacije.rs, ističe da neprofitne organizacije treba da se što više okrenu svojim zajednicama.

- Nakon što neprofitna organizacija pokrene svoju kampanju, građani i kompanije mogu vrlo lako, onlajn donacijama preko svojih kartica da podrže njihove konkretne ideje i tako doprinesu opštem dobru u svojoj zajednici - smatra Košal.

Trenutno u Novom Sadu postoji 18 osoba kojima je potrebna pomoć od osam sati ili celodnevno, a nedostajao je novac da se plate usluge nekoliko personalnih asistenata, jer Grad Novi Sad samo sufinasira ovaj servis. Zbog toga je pokrenuta kampanja za dobrovoljne priloge građana koja je na kraju uspešno okončana.

  • /

    02.06.2018 11:25
    /
    joj ljudi, moji tih 450.000 je dovoljno za koji mesec.
    a sta onda?

    ovo govori mnogo o drzavi smrdiji u kojoj lopine ne izlaze iz kuce ako ce proneveriti manje
  • Nnnnn

    02.06.2018 08:25
    Nnnnn
    Zato imamo lep suficit u kasi koji cemo potrositi na fontane i cece
  • Nervirach

    01.06.2018 19:01
    Ali zato cemo imati kruzni tok (sa fonanom, videcete), garaze, baletane...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti