Novi rektor Univerziteta u Novom Sadu biće Dejan Jakšić

Novi rektor Univerziteta u Novom Sadu biće redovni profesor Ekonomskog fakulteta Dejan Jakšić.
Novi rektor Univerziteta u Novom Sadu biće Dejan Jakšić
Foto: 021.rs
O njegovom izboru konačnu reč daće Savet Univerziteta na sednici, u četvrtak, 7. jula.
 
Dejan Jakšić će zameniti aktuelnog rektora Dušana Nikolića za mandatni period od 1. oktobra 2018. do 30. septembra 2021. godine.
 
Savet Univerziteta u Novom Sadu je na 22. marta ove godine doneo Odluku o raspisivanju izbora za rektora i četiri prorektora Univerziteta u Novom Sadu za novi mandatni period. Potom je Senat Univerziteta 24. maja usvojio izveštaj Komisije za sprovođenje izbora rektora, nakon čega je doneo odluku o utvrđivanju predloga kandidata za rektora.
 
Za rektora Univerziteta u Novom Sadu predložen je dr Dejan Jakšić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta. Kandidat za rektora predložio je za prorektore:
  • dr Sanju Podunavac-Kuzmanović, redovnog profesora Tehnološkog fakulteta za prorektora za nastavu 
  • dr Stevana Stankovskog, redovnog profesora Fakulteta tehničkih nauka, za prorektora za nauku 
  • dr Vladislava Zekića, redovnog profesora Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad, za prorektora za finansije i organizaciju i 
  • dr Dejana Madića, redovnog profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Novi Sad, za prorektora za međunarodnu saradnju
Biografija
 
Dr Dejan Jakšić je redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Subotici Univerziteta u Novom Sadu. Rođen je 19. marta 1974. godine u Odžacima. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici 1998. godine na smeru Informacioni sistemi, gde je 2001. godine završio magistarske studije na smeru Finansijski menadžment.
 
Doktorsku disertaciju je odbranio na istom fakultetu 2004. godine. Na Ekonomskom fakultetu u Subotici je radio u zvanju asistenta (1998-2004), docenta (2004-2009) i vanrednog profesora (2009-2014), a od 2014. godine je zaposlen u zvanju redovnog profesora.
 
Uža naučna oblast njegovog rada obuhvata finansije i računovodstvo, u koje trenutno izvodi nastavu na predmetima: Računovodstvo, Revizija, Revizija kompjuterskih informacionih sistema i Interna revizija.
 
Jakšić je bio mentor brojnih završnih, diplomskih, master i magistarskih radova. Takođe, bio je mentor osam doktorskih disertacija koje su uspešno odbranjene na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Autor je dva udžbenika, jednog praktikuma i dve monografije koje se koriste u nastavi. Takođe je autor brojnih radova, od čega je šest na SCI listi.
 
Godine 2001. stekao je sertifikat Revizora, a od 2002. godine je angažovan na poslovima revizije, procene i računovodstvenog konsaltinga. Jakšić je trenutno je na funkciji prodekana za finansije Ekonomskog fakulteta, a jedno vreme je obavljao i funkciju vršioca dužnosti prodekana za osnovne i master studije. Bio je član Saveta Fakulteta (2007-2009) i Nastavno-naučnog veća fakulteta (2009-2016).
 
Govori engleski i služi se nemačkim jezikom.
  • Studentkinja

    09.06.2018 09:41
    Mladost
    @bivsi student Blago nama ako je mladost presudni kvalitet novog rektora. Mozda ima i zdrave zube? Jak? Pa nece raditi ni na građevini, ni kao starleta.

    Rektora su najgore ukopali ovi sto su hteli afirmativno da pišu o njemu. Fali još samo da dodaju da je dobar drug i da je išao na folklor.

    Mogu li da ja položim ispit samo zato sto sam mlada i zato sto mi treba pružiti priliku?
  • Bivsi student

    08.06.2018 00:49
    Konacno da je neko mlad dosao na mesto rektora. Samo napred profesore.
  • Petar

    07.06.2018 20:49
    Dejan nije član niti jedne stranke.
    Studenti ga postuju i vole a to je najteže zaslužiti. Nauka u društvenim naukama je teže objavljiva ali ekonomsko i organizaciono znanje su njegove prednosti.
    Ovi koji mu spočitavaju politiku u kojoj on nije uopšte, sami su zagriženi i zatrovani političarenjem gde mu mesto nije.
    Svi dosadašnji rektori su manje ili više u dodiru sa Ministarstvom ili Sektarijatom zbog prirode posla. To nije saradnja sa vlašću nego sa državnim autoritetima za određenu oblast.
    Pa i Đinđić i Šešelj i Ķoštunica i Tadić i Pajtić ... su političari ali i profesori. Valjda u nauci i nastavi nema politike ali oni kao intelektualci treba da imaju svoj politicki stav ali politicarenje na univerzitetu je zabranjeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.