Festival vina "Interfest" od danas na Trgu slobode

Međunarodni festival vina "Interfest", 15. po redu, počinje danas, 14. juna na Trgu slobode, i trajaće do subote, 16. juna.
Festival vina "Interfest" od danas na Trgu slobode
Foto: Pixabay
Posetioci će imati priliku da probaju neku od 500 vinskih etiketa iz više od sto vinskih podruma, najavila je direktorka festivala Nataša Budisavljević Radišić.
 
Tokom festivala biće organizovane i razne radionice i paneli, kao i bogat muzički program na Trgu slobode. Muzički program će prvog i drugog dana početi u 20 časova, dok će poslednjeg dana manifestacije muzika na trgu početi u 19:30 časova. Program će uglavnom uključivati tamburaške orkestre, ali i klasičnu, filmsku i modernu pop-rok muziku.
 
Jedan od panela biće i degustacija vina koja su na ovogodišnjim prestižnim takmičenjima "Decanter World Wine Awards" (London) i "Balkans International Wine Competition" (Sofija) osvojila nagrade. Uz priču o tome kako se gradi kvalitet i dostiže uspeh, kao i na koji način se vrši ocenjivanje, posetioci će imati priliku da probaju šest vrhunskih vina Srbije, koja u velikoj konkurenciji osvajaju Evropu i svet.
 
Na ovogodišnjem "Interfestu" biće predstavljen projekat "Central Danube Tour". Ovaj projekat odnosi se na prekograničnu saradnju Hrvatske i Srbije, čiji je cilj da unapredi turistički razvoj u prekograničnoj regiji Srednjeg Dunava.
 
Festival će sva tri dana biti otvoren od 19 sati do ponoći. Vaučeri za degustaciju iznosiće 100 dinara, dok će cena vinske čaše biti 250 dinara.
  • radnik

    14.06.2018 10:09
    @Pero od Pana
    "Tako se to radi u svetu."

    U svetu se nikome ne smanjuju penzije i plate vec je obrnuto .
  • Pero od Pana

    14.06.2018 08:33
    Najljepsi grad
    Grad treba da živi.
    Neprekidna dešavanja na glavnom gradskom trgu uzrokuju veću turističku posetu iz regiona.
    Šatre, brvnare, miris bajate hrane, zvučnici pojačani na max...
    Tako se to radi u svetu.
    Priča moja tetka koja je bila u MinKenu.
  • Brunova mama

    11.06.2018 14:11
    Dokle će se od centralnog gradskog trga praviti vašarište? Mesecima se ne može trgom proći od silnih "manifestacija". Zar centar Novog Sada treba ovako da izgleda? Da se oseća na kobasice, pivo, vino... Užas. Gore nego kada izađete na autobusku stanicu u Beogradu.

    Zašto sve, ama baš sve, mora da se trpa na Trg slobode? Nije ovo selo pa da se sve događa u centru centra! Ima valjda i drugih prostora u ovom gradu, koji bi više odgovarali održavanju ovakvih događaja, pogotovo višednevnih.

    Zašto niko ne pita bar jednom Novosađane gde bi voleli da ovakvi događaji budu organizovani? I da li, uopšte?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti