Odbornici novosadske Skupštine danas o radu javnih preduzeća

Odbornici Skupštine grada danas, 15. juna, razmatraće izveštaje o radu skoro svih javnih preduzeća i gradskih ustanova u prošloj godini.
Odbornici novosadske Skupštine danas o radu javnih preduzeća
Foto: 021.rs

Iz izveštaja o radu gradskih firmi vidi se da je većina poslovala pozitivno, ali kada se oduzmu sve subvencije i druge dotacije iz budžeta, zapravo je samo Novosadska toplana bila u plusu. Time je nastavljena praksa da gradske firme žive na račun poreskih obveznika. Više o izveštajima preduzeća pročitajte u našem posebnom tekstu OVDE.

Na dnevnom redu Skupštine je i odluka da se Novi Sad odrekne treće tranše zaduživanja iz 2011. godine u visini od preko 380 miliona dinara. Naime, Grad se tada zadužio 3,5 milijardi dinara kako bi se izgradila kanalizaciona mreža u mnogim prigradskim naseljima i završio Bulevar Evrope. Veći deo tih  sredstava je iskorišćen još tada, a ostatak od 380 miliona dinara se godinama prebacuje iz budžeta u budžet kao suficit. Sada će Grad odustati od tih para, jer ima dovoljno sredstava na računu.

Odbornici će razmatrati samo jedan regulacioni plan i to izmene dela plana centra Petrovaradina na uglu Preradovićeve i Viktora Novaka, gde se omogućava zidanje višespratnica do četiri, odnosno pet spratova.

  • milicica

    15.06.2018 17:37
    sto raspravljati
    Sve je vrlo jednostavno i nije novo kadija ti daje a ti mu u dzep vracas, tako su radili i prethodni i ini pre njih i tako ce biti i ubuduce jer je ovo trulo drustvo u kome odredjuje i ima koristi samo onaj ko je na vlasti i zato ne gnjavite i ne raspravljajte vec gospodo uzimajte
  • VladaN

    15.06.2018 14:21
    raspravljace o radu?
    Daklle,rasprava će biti nikada kraca ili je čak neće ni biti. Nema o čemu da se raspravlja posto nema ni rada.
  • Prle

    15.06.2018 13:40
    Juhu
    Izgleda da u Novom Sadu ako imate Stranacku knjizicu Sns Ds Lsv Sps i svih ostalih stranaka i ako dobro lepite plakate i vicete zvizdite sve vam je obezbedjeno diploma posao kredit ko u vrema Socijalizma a vi sto Skapavate i Dirincite kod Privatnika ni svoju decu ne vidite sta da se radi jbg Niste Pametni tj Sposobni Tacnije ako vam je za utehu Vi ste ljudi od Svoje Reci i Obraz Nije Na Prodaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti