Gradski čelnici i predstavnici NVO o problemima mladih u Novom Sadu

Gradonačelnik Miloš Vučević i drugi gradski čelnici u narednom periodu imaće češće sastanke sa predstavnicima nevladinih organizacija, kako bi razgovarali o problemima i potrebama mladih u Novom Sadu.
Gradski čelnici i predstavnici NVO o problemima mladih u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Sastanci će se realizovati u okviru projekta "Gradonačelnik otvara vrata - Uključimo se!" fondacije OPENS2019, pri čemu je nosilac projekta Humanitarno-ekološka organizacija "Čepom do osmeha".

Kako je objašnjeno u Gradskoj kući, predstavnici 20 nevladinih organizacija će imati zajedničke sastanke na kojima će se analizirati koji su problemi koje treba rešiti, a potom će sa konkretnim pitanjima, predlozima ili žalbama o nekom segmentu života u Novom Sadu i problemima mladih ići na sastanak sa gradonačelnikom ili predstavnicima lokalne samouprave koji su zaduženi za određenu oblast.

Ovaj projekat je, kako su objasnili, napravljen kako bi se mladima približio rad lokalne uprave i kako bi se mladi osnažili da sa svojim inicijativama idu pred gradsku vlast, koja je i zadužena da brine o potrebama građana.

Naime, podaci govore da mladi slabo učestvuju u razvoju lokalne zajednice i da uglavnom nisu upoznati sa time šta je čija nadležnost, kao i na koji način i kako mogu nekoj od službi da se obrate kako bi se neki problem rešio.

  • ahahah

    21.06.2018 17:51
    ako mi neko nađe na instagramu ili snepčetu gradsku instituciju častim burek i viski
  • Ogledalo

    21.06.2018 14:47
    Da li gradsku vlast, koja je zadužena da brine o potrebama svih građana uopšte zanima slučaj Kej žrzava racije. Kada bi se potrudili tamo bi mogli svako veče videti puno razularene omladine, ruku punih kesa sa pivom i ostalim vrstama alkoholnih pića, koji urlaju svojim sugrađanim pod prozorima do sirnih sati, puštaju glasnu muziku iz svojih uređaja, ostavljajući za sobom gomile đubreta i urina radnicima Gradske čistoće. Samo se brine o problemima omladine, kao da ih samo oni imaju, a o njihovim obavezama, kulturnom i uviđavnom ponašanju, inicijativama kojima bi popravili kvalitet života, na koji samo znaju da se žale, to ništa. Našoj omladini fali zdrav autoritet, a sa raznim mlitavim tipovima iz raznih sfera života ništa se neće popraviti na bolje. Nemam više razumevanja za mlade, jer vidim da idu linijom lakšeg otpora, usvajaju loše navike starijih, vide izlaz u bežanju odavde, u provodu do zore. Sa takvom omladinom Srbija ostaje da tavori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.