Mundijalska muzička lista: Atheist rap predstavnik Srbije

Brazilski alternativni magazin "Zona Punk" objavio je listu pank, metal i hardkor bendova iz zemalja koje se takmiče na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
Mundijalska muzička lista: Atheist rap predstavnik Srbije
Foto: Željko Mandić
Na listi od 32 benda, kao predstavnik Srbije, našao se novosadski pank sastav Atheist rap. Novinari ovog magazina su Srbiju predstavili pesmom "Momci se vraćaju u grad" sa albuma "Uberlauf" iz 2015. godine. A da se "momci vraćaju u grad" simbolično su pokazali i reprezentativci Srbije koji su u prvom meču Mundijala savladali Kostariku sa 1:0.
 
Domaćine prvenstva predstavlja sastav Tarakany, dok su predstavnici suseda, Hrvatske, sastav Kinoklub sa numerom "Za nju". Celu listu možete da pogledate OVDE.
 
Atheist rap se sasvim opravdano našao na ovoj listi, pogotovo ukoliko se uzme u obzir to da se bend bavio fudbalskom tematikom od svojih početaka. Tako na prvom albumu "Maori i crni gonzales" iz 1993. pesmu "Pomoćni - đubre" posvećuju sudijama.
 
 
Na prvo slušanje, Atheisti o modernom fudbalu pevaju i u numeri "Uprava - napolje!". U drugom planu, kroz priču o pljački klubova, očajnom terenu i "trulom parčetu svečane lože", te da svako radi za "dobrobit gazde klubova", moglo bi se reći da Atheisti pevaju o - Srbiji. 
 
Osim "Uprava - napolje!", na albumu "Priče matorih pokvarenjaka" iz 2009. godine pojavljuje se i navijačka pesma "Spritzerboyz" posvećena Fudbalskom klubu Sremac iz Čerevića, koji se takmiči u nižim ligama.
 
Fudbalskom terminologijom koriste se i u "Igraš grubo" sa "Osvete Crnog Gonzalesa" iz 2005. godine, a treba pomenuti i više nego fudbalski naziv albuma iz 1998. godine - "II liga zapad", na kom se može čuti Dr Pop kao svojevrsni komentator u "...Motka... Ojavljujem", "Izgledna šansa", "Zapadna skupina", "Džaba smo sedeli".
 
  • Lista

    24.06.2018 08:57
    Šteta što za listu treba log in ili registre za spotify, ako neko ima nalog mogao bi copy paste listu ovde u komentare.
    Hvala unapred...
  • Marko NS

    22.06.2018 13:09
    Eno me na spotu !
  • Analiticar

    22.06.2018 12:33
    Kao da je juce bilo, secam se sa istocne tribine na utakmicama Vojvodine , pre nastanka Ateista. Pop je imao lanac oko vrata , i ustajao je i gestikulirao pravio parodiju na navijanje, fenomenalna pojava na stadionu. Po meni velika trojka novosadske Rock scene su Andrla, Tisma i Pop

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.