Počeo festival "Zlatna brana"

Jubilarni 25. dečiji folklorni festival "Zlatna brana" svečano je otvoren danas gala koncertom u OŠ "Ljudevit Štur" u Kisaču.
Festival je ove godine okupio folklorna društva iz Srbije i regiona. Otvaranju su prisustvovali gradski, pokrajinski zvaničnici, ali i predstavnici slovačke nacionalne manjine.
 
Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić istakao je značaj festivala koji su usmereni na očuvanje nacionalnog identiteta, kao i kulturoloških obeležja naroda. Po njegovim rečima, Slovaci su svojim dolaskom na ovo područje oplemenili Vojvodinu.
 
"Ovakvi događaji deci od malih nogu usađuju ono što je neophodno, a to je da nauče da budu to što jesu i da na jedan lep način poštuju svoju državu", dodao je on.
 
Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević izrazila je divljenje zbog postignuća koje je festival ostvario u proteklih 25 godina.
 
"Organizatori i učesnici festivala su svojevrsni čuvari tradicionalnih vrednosti, kulturne baštine i nacionalnih običaja na najlepši mogući način", smatra ona.
  • prečanin

    25.06.2018 08:21
    Ima li Boga
    Imre

    Pitam se pitam

    I Ja se takođe pitam. Prošle sedmice išao sam poslom u Beograd, Ono nešto zahladnelo a meni pade na pamet obećanje toga Aleksića o podvižničkom postu. Rekoh sebi ponesi mu barem koji komad stiropora što ti je ostao od prošlogodišnjeg izolovanja fasade (dvanaestica nije šala. ). Mislim ako je onaj sedeći na "petici" dobio onomad predsedničke izbore, ova starina sa "dvanaestucom" može i Trampa da skine sa vlasti a Srbiju "spasava" garantovano.
    Odem pred zgradu skupštine a tamo nema starine. Nemoguće da jedan takav srBski rodoljub ode kući, pitam policajca koji čuva plato ispred ulaza, gde je. On ne znade ništa da mi kaže osim da je padala velika kiša u BGD. Ostao sam nekako ....ne znam ni sam kako bih to opisao, mislim ta osećanja koja su me ophrvala....... Sprala ga kiša , da prostiš kao ......... .
  • Imre

    24.06.2018 23:38
    Pitam se pitam
    A gde li je sada novosadjanini Nikola Aleksic, i sta radi? A, verovatno to vas u redakciji i ne zanima.
  • Zlatá brana

    24.06.2018 21:47
    Ili zlatna kapija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti