Odbornici o rebalansu budžeta i ulasku privatnog partnera u JKP "Stan"

Skupština grada će u petak raspravljati o rebalansu budžeta za ovu godinu, kao i ugovoru o sklapanju ugovora o ulasku privatnog partnera u JKP "Stan".
Odbornici o rebalansu budžeta i ulasku privatnog partnera u JKP "Stan"
Foto: 021.rs
Izmenama budžeta grada je previđeno da se preraspodeli oko 3,3 milijardi dinara koji su ostali iz prošlogodišnjeg budžeta. Ukupno, sada će gradska kasa iznositi 27,7 milijardi dinara.
 
Suficit iz prošle godine je, računajući onaj koji je još ranije raspoređen, oko 6,6 milijardi dinara. Izmenama rebalansa su u osnovi predviđena dodatna izdvajanja za javna preduzeća i to 468 miliona dinara, a od toga 200 miliona ide za troškove goriva za GSP. 
 
Takođe, skoro isti iznos je za osnovne i srednje škole u visini - 472 miliona dinara. Najveći deo otpada na troškovi gradnje Muzičko-baletske škole, a tu je i dodatnih 130 miliona za troškove boravka dece u vrtićima, pošto se od 1. jula povećava cena, a Grad sufinansira i smeštaj mališana u privatnim vrtićima. 
 
Dodatno će Novi Sad dati i 254,3 miliona dinara za plaćanje izgubljenih sudskih sporova, a skoro 300 miliona ide za troškove održavanja saobraćajnica. Ostatak novca je pokrivanje već ranije planiranih radova i poslova, kao što su troškovi novog železničkog mosta sa dodatnih skoro 500 miliona dinara, čime ova stavka u budžetu dostiže milijardu. Skoro sve ostale tačke dnevnog reda se odnose na usklađivanje planova javnih preduzeća i ustanova sa izmenama u budžetu. 
 
Druga tačka dnevnog reda oko koje se očekuje raprava je davanje saglasnosti na ugovor o javno-privatnom partnersvtu u JKP "Stan". Skupština bi trebalo da da saglasnost da se sklopi ugovor sa grupom firmi iza koji stoji litvanski "Civinity", koji je i ranije bio jedini zainteresovan za ulazak u Stan. 
 
Ugovor predviđa da Litvanci postanu vlasnici 70 odsto novog preduzeća "Stan NS", preuzmu deo radnika i na 10 godina dobiju ekskluzivno pravo održavanja javne rasvete u Novom Sadu i pružanjea dimničarskih usluga. Više o ugovoru možete pročitati u ovom članku. 
 
Skupština grada će na dnevnom redu imati i nekoliko urbanističkih planova, od kojih je najznačajniji plan o određivanju lokacije buduće veletržnice.
  • Koska

    29.06.2018 12:57
    Uvalite litvancima i zohigijenu u paketu sa stanom ionako je bursac raskantao do kraja
  • Novosadjan

    26.06.2018 11:58
    Čista privatizacija ili stečaj.
    Neću da finasiram nikakve "partnere" ,ni iz belog sveta,a ni domaće.
    Ako dimnačar ili opravka javne rasvete bude trebala, platićemo za uradjene radove i šlus.
    Jeftinije mi je da radnicima JP "Stan" platim isplaćujem socijalnu pomoć do penzije, nego da finasiram "partnera"!
  • milicica

    25.06.2018 22:57
    necu da placam
    Neka gospoda odbornici sami placaju ono sto nikad ali nikad nije uradjeno u njihovim ili mozda i jeste ali u mom nikakav odzacar dimnicar nije bio i po ustavu ja moram da placam samo onu uslugu koju dobijem i necu placati tamo nekim pitaj boga odakle su i da mozda i ne dobijaju firmu za dzabe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti