Jedinstveni IKT sajam zapošljavanja u novembru u Novom Sadu

Tržište informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) postaje sve veće, pa tako i potrebe postaju brojnije, zbog čega se kompanije u ovom sektoru sve češće susreću sa problemima u pronalaženju pojedinih kadrova, ali i sa sve izazovnijim organizacionim zahtevima.
Upravo ovo je jedna od brojnih tema o kojoj će se razgovarati na jedinstvenom IKT sajmu zapošljavanja SEE-IT Samitu, koji će se održati od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu. Reč je o prvom internacionalnom IKT sajmu na čitavom Zapadnom Balkanu, koji ima za cilj da ovaj deo Evrope predstavi izlagačima, sponzorima, investitorima i krajnjim korisnicima iz celog sveta.
 
Ono što je veoma značajno jeste to da će izlagači i sponzori SEE-IT Samita moći potpuno besplatno da reše probleme koji se tiču pronalaženje deficitiranih kadrova i premošćavanja organizacionih prepreka.
 
Stručnjaci H.art Development Centra iz Beograda će, tokom trajanja sajma, na osnovu zahteva izlagača i sponzora Samita, tražiti, pronaći i pozvati potencijalne kandidate na intervjue, koji će se održavati u toku sva tri dana događaja.
 
 
SEE-IT Samit organizuje ResEnva Consulting, a menadžerka projekata u ovoj kompaniji Tanja Petrović kaže za 021.rs da prate sve zahteve IKT poslovanja i da na osnovu toga razvijaju ekskluzivne besplatne usluge za izlagače i sponzore. 
 
"Naš cilj je da izlagači i sponzori Samita iskoriste ovu izuzetnu priliku da upoznaju kandidate koje traže, dođu do inovacija i potencijalnih partnera iz celog regiona i da svoje proizvode, usluge i tehnologije prezentuju pred međunarodnom publikom", dodaje Petrović.
 
 
Od 7. do 9. novembra na Novosadskoj sajmu će se organizovati 15 konferencija, radionica i panel diskusija, koje se bave aktuelnim temama iz oblasti IKT. Tako će posetioci imati priliku da prisustvuju razgovorima čija je tema, recimo, veštačka inteligencija i šta ona nudi srpskoj ekonomiji.
 
Između ostalog, razgovaraće se kako će neizbežna digitalna transformacija uticati na regionalnu industriju, kako će evropski zakon o bezbednosti podataka delovati na IKT scenu, o digitalnom zdravstvu, sajber sigurnosti, a biće predstavljene i brojne inovacije iz sveta infomraciono-komunikacionih tehnologija.
 
Sajam već sada ima podršku više od 40 kompanija i organizacija iz čak 12 zemalja, a više o samom događaju možete da pronađete i OVDE

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti