Za izradu plana upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom više od 3,5 miliona dinara

Grad će za izradu Programa i plana upravljačkog modela Petrovaradinske tvrđave dati više od 3,5 miliona dinara.
Za izradu plana upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom više od 3,5 miliona dinara
Foto: 021.rs
Na tender Gradske uprave za privredu javilo se samo jedno preduzeće Horwarth HTL iz Beograda, koje je ponudilo da Program i plan izradi za 3.650.000 dinara, bez uračunatog PDV-a.
 
Kako se može videti u dokumentaciji, Model bi trebalo da predstavlja paket predloga kojim bi se uspostavio sistem za dugoročno rešenje upravljanja i gazdovanja prostorom Tvrđave. Dugoročno upravljanje traži se sa ekonomskog, finansijskog i pravnog aspekta, a traži se i održiva zaštita i unapređenje turističko-kulturn-istorijske celine "Gornja i donja tvrđava sa Podgrađem".
 
Postoji nekoliko ciljeva izrade Modela i Studije za Petrovaradinsku tvrđavu, kao što su koordinacija aktivnosti pravnih lica u vezi sa korišćenjem i razvojem Tvrđaje. Takođe, trebalo bi da se koordiniše razvoje projekata kojim se štiti i unapređuje Petrovaradinska tvrđava i njena turistička infrastruktura, upravljanje građevinskim zemljištem.
 
Po izradi studije moći će da se vidi i stanje zaštite životne sredine i kulturnih dobara, ali i procena ključnih turističkih proizvoda na Tvrđavi.
 
Podsetimo da od 1992. godine, kada je ukinuto JP "Petrovaradinska tvrđava", o ovom spomeniku kulture brine više gradskih preduzeća, uprava, službi, što je u nekim situacijama stvaralo konfuziju oko toga šta je u čijoj nadležnosti. O Tvrđavi su, između ostalog, brinula i udruženje građana, a jedno od njih je u potpunosti očistilo podzemlje Petrovaradinske tvrđave.
  • Zar

    10.07.2018 09:40
    ovo
    Zar ovo nije posao Grada Novog Sada, Gradskih uprava, preduzeća, ustanova, raznoraznih osnovanih saveta, fondacije EPK...…….čemu tender, osim u slučaju da imaju nekompetentne ljude zaposlene u istim.
  • :)

    10.07.2018 07:18
    UGRIP
    Град уместо што се глупира и намешта разно-разне тендере својим сатрапима, боље би било да је усмерио средства према онима, који се стварно брину за Ђаву.
    Сигуран сам, да би са знатно мањим средствима, више добило.
    Поздрав Ugrip момцима!
  • ma da

    10.07.2018 00:31
    pozatvarati diskoteke, uvesti obezbedjenje i kamere. svako skrnavljenje i bacanje smeca sankcionisati tako sto moras da ocistis celu tvrdjavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti