FOTO: Bager uzurpirao dvorište na Satelitu, ali nema osnova za kazne

Bager jedne novosadske firme uništio je zelenu površinu u Ulici Anđe Ranković, na oči stanara i dece koja su se u blizini igrala, a nisu bila upozorena na upad mašine u dvorište.
FOTO: Bager uzurpirao dvorište na Satelitu, ali nema osnova za kazne
Foto: 021.rs
Incidenti sa bagerom u dvorištu počeli su 21. juna, kada su stanari primetili da u večernjim satima iznenada, bez ikakve najave i prethodnog ograđivanja prostora, na zelenu površinu ulazi mašina. Stanari su uspeli da fotografišu i snime bager koji je odvozio cement ka obližnjem lokalu, koji se otvara u sklopu zgrade, a koji je nekoliko desetina puta išao napred-nazad i ostavio vidna oštećenja. Stanari, uključujući i upravnicu jedne od zgrada, kažu za 021 da su roditelji bili uplašeni za svoju decu, koja su se na istoj površini igrala, a koje "bahati" bagerista nije ni primetio. 
 
"Vozača bagera nije ni zanimalo da li će deca da poginu. Nazvala sam komunalnu inspekciju, koja me je uputila na komunalnu policiju, a ona me je vratila na inspekciju. Klasično dobacivanje. Kad neko od građana nepropisno parkira, pauk odmah skače i nosi, a kad bager uleti bez ikakvog prethodnog obaveštenja i dozvole u dvorište puno dece, tad nikome ništa", kaže za naš portal jedna od stanarki. Ona dodaje da je vozilo prošlog petka bukvalno preoralo zelenilo.
 
 
Drugi stanar kaže da samo 30 metara od dvorišta postoji gradilište, te da je bager mogao tuda da prođe i ne dovede zelenu površinu u devastirano stanje. 
 
"Em su izgazili zeleni deo, em su ga za zasuli cementom, koji im je poispadao iz bagera. Rupe koje su napravili su 'popravili' tako što su bukvalno pokrpili tim cementom. Tako smo dobili na toj zelenoj površini mali makademski put. Mi, kao stanari koji smo tu kupili stanove i tu živimo, drugorazredni smo u odnosu na privatne firme - nisu nas propisno ogradili i obavestili da se ne guramo s bagerima. I nadležni su nas potpuno ignorisali", tvrdi naš sagovornik.
 
Stanari tri okolne zgrade su u toku prošle sedmice prikupili potpise za peticiju i predali je komunalnoj policiji i Zelenilu. Od nadležnih traže da se zaustavi devastacija dvorišta i bahato ponašanje privatnika.
 
Kako za 021 kažu u kabinetu gradonačelnika, inspektori su istog dana kad su ih kontaktirali građani izašli na teren, ali nisu zatekli bager na javnoj zelenoj površini.
 
"Kontrolni inspekcijski nadzor predmetne lokacije izvršen je 5. jula, pri čemu ponovo nisu zatečena ostavljena vozila na javnoj zelenoj površini. U konkretnom slučaju na osnovu raspoloživih podataka iz predstavke građana, komunalni inspektor izlaskom na teren nije imao dovoljno činjenica za izdavanje prekršajnog naloga. Napominjemo i da su službenici komunalne policije i 23. juna oko 17.30 časova, odmah nakon telefonske prijave, boravili u Ulici Anđe Ranković 11 i tom prilikom zatekli bager u obavljanju poslova na gradilištu (završni radovi na zgradi). Zelena površina oko gradilišta jeste bila neuređena, ali tokom boravka inspektora građevinska mašina nije zatečena u prolazu preko pomenute zelene površine, te se u tom momentu nisu stekli uslovi za primenu ovlašćenja. Razlog za to je što je uslov za primenu ovlašćenja (upozorenje, naređenje, novčano sankcionisanje...) komunalnih policajaca zaticanje prekršaja na licu mesta", objašnjavaju za 021 u Gradskoj kući.
 
Dodaju da će komunalci nastaviti da obilaze ovu lokaciju - što nije dalo nadu građanima da će njihove površine nastaviti da, nenajavljeno i nekontrolisano, devastiraju građevinske mašine.
  • tina

    11.07.2018 15:44
    auto plac
    A kome da se zalimo sto je nelegalno otvoren auto plac na drzavnoj zemlji na Bulevara Kralja Petra na parkingu pored prodavnice keramickih plocica. To treba snimiti i zabraniti im rad.
  • d

    11.07.2018 15:14
    Angazovanje advokata, tužba jedino resenje.
  • Stanarka

    10.07.2018 14:50
    @stanari
    Poštovani komsija,
    I ta deca o kojoj Vi pišete imaju roditelje koji isto rade po 10 sati a neki i duže i nisu u mogućnosti da šetaju decu po keju, kao sto ste Vi to radili, ako uopšte imate decu. Deci treba napraviti igralište na kojem ce vreme provoditi. Šteta za Vas što ste upali u kraj koji na sreću ima puuuno dece. Ako Vam se ne dopada slobodno prodajte stan i u Oazu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti