Počelo prijavljivanje za IT prekvalifikacije, u Novom Sadu 100 mesta

Nezaposleni Novosađani koji su zainteresovani za prekvafilikaciju u IT sektor, mogu da se prijave do 22. jula na obuku koju organizuje Vlada Srbije.
Počelo prijavljivanje za IT prekvalifikacije, u Novom Sadu 100 mesta
Foto: 021.rs
Programi u okviru obuke trajaće između 250 i 400 časova, posle čega sledi praksa od 20 radnih dana u nekoj od IT kompanija. Prijave se obavljaju na sajtu itobuke.rs.
 
U Novom Sadu će obuka biti podeljena na nekoliko delova, a konkursom je otvoreno 100 mesta. Tako će obuku za Java programiranje pohađati 50 građana, za Front-End Web programiranje biće obučeno 25 novosadskih polaznika, a za .Net programiranje njih 25. 
 
Svi prijavljeni kandidati će proći prvi krug selekcije kroz online testiranje koje će biti sprovedeno u avgustu, dok će finalni izbor kandidata vršiti izvođači obuka.
 
Osim u Novom Sadu, obuka će se organizovati i u Zrenjaninu, Subotici, Beogradu, Nišu, Valjevu, Kragujevcu, Čačku, Užicu i Novom Pazaru. Planirano je ukupno 775 polaznika, a više od polovine njih biće sa teritorije Beograda. 
 
Prema rečima ministra rada Zorana Đorđevića, posle prve faze prekvalifikacije, više od 30 odsto učesnika se zaposlilo na IT pozicijama. 
 
U septembru će biti otvoren poziv za prekvalifikacije za IT za zaposlene.
  • Aleksandar

    12.07.2018 01:20
    Ja
    Bio u prvom krugu. Nista nisam naucio , a dao sam im 1oo e.
    Preleteli smo bezbroj oblasti za prekratko vreme.
  • Lepi

    11.07.2018 10:01
    @jasna
    Evo primera klasičnog botine koji se uvalio u državnu službu pa hvali to pranje novaca i bogaćenje ljudi na vlasti. Provereno nećete ništa naučiti na toj obuci, a platićete 100e, 100e nije malo na ovu bedu i nemojte ih stavljali u džepove SNS botinama.
  • Jasna

    09.07.2018 19:40
    Učenje programskih jezika
    Kao i svaka druga obuka i učenje veštine programiranja i.programskih jezika slična je drugim.obukama, konkretno učenju stranih jezika i učenju rada na računaru. Obuku drže ovlašćene škole za obuku programera i to besplatno, jer troškove pokriva budžet Ministarstva rada za prekvalifikaciju. Znači kursevi su.plaćeni da bi se od viška kadrova koji suna birou stvorili kadrovi koji se traže. Obuku drže i kandidate biraju i testiraju ovlašćeni centri tj. škole, a inicijati a jeviše nego dobrodošla jer su sve strane na dobitku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti