Narednih dana pojačana kontrola taksista u Novom Sadu

Kontrola taksi prevoza biće pojačana tokom Egzita, od 12. do 15. jula, kako bi taksisti naplaćivali prevoz po jedinstvenim važećim cenama.
Narednih dana pojačana kontrola taksista u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Inspekcijske službe i saobraćajna policija kontrolisaće naplatu taksi prevoza u skladu sa važećim cenovnikom i tarifama, uključivanje taksimetra, posedovanje taksi dozvole i legitimacije, a naročito neregistrovane prevoznike.
 
Taksisti i za vreme festivala moraju da naplaćuju po važećim cenama. Tako je za prvu tarifu, koja važi od 6h do 22h, cena pređenog kilometra 52 dinara, za drugu, koja se primenjuje između 22h i 6h, 66 dinara, dok treća, za prevoz van naseljenih mesta košta 98 dinara. Start se naplaćuje 85 dinara, čekanje po času 520, a lični prtljag teži od 30 kilograma 50 dinara. 
 
"S obzirom na dosadašnje iskustvo tokom velikih manifestacija, najčešće pritužbe korisnika bile su na visinu naplaćene usluge taksi prevoza", rekao je za "Dnevnik" načelnik Gradske prave za inspekcijske poslove Siniša Vujinović.
 
Građanima se savetuje da po završenoj usluzi zatraže račun, koji je svaki taksista dužan da izda, jer u protivnom nisu obavezni da ga plate. Ukoliko korisnik nakon izdavanja računa nije zadovoljan cenom, Gradska uprava za inspekcijske poslove ima uslova za pokretanje prekršajnog postupka. 
  • Triton

    11.07.2018 21:30
    ????
    Zašto pojačana kontrola? Kontrola treba da bude stalna. Šta onda u međuvremenu između pojačanih kontrola rade inspektori? Izgleda ništa ili malo.
  • Srdjan

    11.07.2018 15:47
    Prvi uslova da postaneš taksista u Novom Sadu, tj da imaš TX tablice je da nisi KRIVIČNO osudjivan, 5 godina vozačkog iskustva,3. stepen stručne spreme, i poznavanje grada.Za sve probleme u taxi delatnostu je kriva S. Inspekcij koja ne radi svoj posao.
  • LAKI

    11.07.2018 12:34
    Za Novosadjanku
    Drago mi je ukoliko se vi osecate bezbedno u voznji sa covekom koji je pravosnazno osudjen za krivicno delo.Ja nemam auto,ali zahvaljujem na savetu i brizi za sigurnost mog deteta.Iskreno nisam se setio da bi najbolje bilo da kupim auto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti