Novi Žeželjev most u funkciji za nekoliko dana, od avgusta demontaža starog mosta

Novi drumsko-železnički most trebalo bi ove sedmice da bude potpuno u funkciji, što uključuje drumski, pešački i biciklistički saobraćaj.
Novi Žeželjev most u funkciji za nekoliko dana, od avgusta demontaža starog mosta
Foto: 021.rs
Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, završavaju se najfiniji radovi na pristupnim saobraćajnicama i na samom mostu. Uslediće svečano otvaranje mosta, uz prisustvo predsednika Srbije, premijerke, ministara i velikog broja građana, kaže Mirović.
 
"Radimo na protokolu i niko ne treba da se opterećuje detaljima koji se završavaju. Dugo smo čekali ovaj most i pitanje je dana kad ćemo ga otvoriti", kaže Mirović.
 
On dodaje da jedan deo prilaza na sremskoj strani neće biti u početku u funkciji jer će služiti za lagerovanje delova starog mosta, koji će se uklanjati. Demontaža privremenog mosta počinje 1. avgusta i trajaće do 1. novembra.
 
Inače, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije početkom meseca je raspisala javnu nabavku za tehnički prijem pristupnih saobraćajnica novog mosta. Prijem bi trebalo da počne na jesen, a rok za završetak ovog posla je godinu dana.
 
Novi most dugačak je 474 metra, a širine je 31 metar. Ima dva železnička koloseka, dve drumske saobraćajnice i dve pešačko-biciklističke staze.
  • Radoslav

    30.08.2018 21:31
    A evo i 3.08.2018
    Neverovagno do početka avgusta most nije pošten u upotrebu o demontaži da ne govorim. Seća li se neko obećanja iz nalova?
  • Patakoni

    20.07.2018 22:11
    Most
    Otvoriće ga ista ekipa zbog čije nesposobne politike smo bombardovani i porušen je most stvarno sramota
  • Posmatrač

    20.07.2018 18:15
    Nadam se da ovi što su nas urnisali bombardovanjem ne čitaju ove komentare...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti