U Novom Sadu preminuo oboleli od groznice Zapadnog Nila

Jedan pacijent oboleo od groznice Zapadnog Nila preminuo je u Novom Sadu, što je prvi smrtni ishod ovog oboljenja u Srbiji ove godine.
 U Novom Sadu preminuo oboleli od groznice Zapadnog Nila
Foto: Pixabay
Preminuo je muškarac star 84 godine, koji je patio i od hronične bolesti, navodi se u saopštenju "Batuta".
 
Do 17. jula u Srbiji je registrovano 29 obolelih od groznice Zapadnog Nila. Po 10 pacijenata je iz Beograda i Južnobanatskog okruga, šest iz Južnobačkog, dva iz Sremskog i jedan iz Podunavskog okruga. 
 
Obolelo je 19 muškaraca i 10 žena, starosti od 31 do 84 godine, od kojih 24 ima i neko hronično oboljenje.
 
Od 2012. do 2017. godine u Srbiji je registrovano 574 obolelih, sa 61 smrtnim ishodom. Groznica Zapadnog Nila je virusno oboljenje koje se prenosi ubodom zaraženog komaraca.
 
Većina inficiranih, čak 80 odsto, nema nikakve simptome, a kod manjeg procenta zaraženih, oko 20 odsto, simptomi podsećaju na oboljenje slično gripu, sa naglom pojavom povišene temperature, glavoboljom, bolovima u mišićima i zglobovima, umorom i blagim prolaznim osipom, a kod manje od jedan odsto ljudi dolazi do meningitisa ili encefalitisa.
  • kazi ,,ladja,,

    19.07.2018 06:37
    O da, bas je od komarca umro. Ove godine nije bilo tradicionalne grip panike ali je bilo morbila. Kako da objasnim, proci cete kao u onoj prici sa klincem sto je vikao ,,vuk‚‚ NIKO VAM VISE NE VERUJE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti