Opozicija: Privatni partner za "Stan" ni u dodatnom roku nije uplatio novac

Sedam novosadskih opozicionih stranaka ponovo su zatražile da se raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu u JKP "Stan", jer ni u dodatnom roku privatni partner nije uplatio novac za osnivački ulog za novo preduzeće.
Opozicija: Privatni partner za "Stan" ni u dodatnom roku nije uplatio novac
Foto: 021.rs

U saopštenju opozicija navodi da je Ugovor o javno-privatnom partnerstvu propao i zbog toga zahtevaju od gradske vlasti u Novom Sadu da isti i formalno raskinu.

"Privatni partner nije u ugovorenom roku uplatio osnivački ulog za novo preduzeće koje bi trebalo da preuzme delatnost koju je do sada obavljalo pomenuto gradsko preduzeće, a u ponedeljak je istekao i dodatni rok za uplatu uloga koji je grupi ponuđača, formiranoj od strane litvanske firme "Busto Valda UAB", dao Nadzorni odbor JKP "Stan". Reč je nesumnjivo o još jednom propalom poslu gradske vlasti u Novom Sadu, u kojem se već nekoliko godina krše zakoni i drugi pravni akti, a sve sa ciljem da se favorizovani partner iz Litvanije sa što manjim troškom domogne profitabilnog posla naplate dimničarine i održavanja javne rasvete, kao i stambenih zgrada u Novom Sadu", stoji u saopštenju.

Ove opozicione partije su podsetile da Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri u gradskoj vlasti upravljaju "Stanom" neprekidno od 2004. godine i da je upravo sadašnja gradska vlast odgovorna za sve probleme u poslovanju tog javnog komunalnog preduzeća.

Zajedničko saopštenje su dali gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta "Dosta je bilo", Levice Srbije, "Pokreta za preokret", "Pokreta slobodnih građana" i novosadska povereništva Narodne stranke i Nove stranke.

Podsetimo da je opozicija i prošle nedelje zatražila raskidanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu, a da se gradska vlast nije oglašavala, osim što je Gradski odor SNS-a dalo saopštenje u kojem je napao opoziciju, ali bez prave informacije o tome da li se nešto preduzima da se novac uplati ili raskine ugovor.

  • Anabell

    02.08.2018 23:31
    Bahatost
    Opozicija bolje neka cuti.Muka mi je od opozicije i njihovih filozofiranja.Mislim da su preterali svaku meru normale.
  • Dag

    01.08.2018 15:23
    Jesssss
    Još smo živi, radimo primamo redovno plate i dalje smo vodeći u održavanju stambenih i poslovnih zgrada....... Gde je samouveren gradonačelnik sa pilot projektom o JPP a, ovu bruku od ugovora potpisao mladjani direktor i član grad veća Mira Radenković.

    ! Za Vas miran san i dalje vodi brigu jkp" Stan".
  • Vladimir J.

    01.08.2018 13:51
    Sa'će uplatiti, otišao samo tetki da odnese lek ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti