U planu rekonstrukcija "Karađorđa", novi kapacitet 17.000 mesta

Idejni koncept za rekonstrukciju dela stadiona "Karađorđe" predviđa povećani kapacitet sedećih mesta, premeštanje VIP lože, natkrivanje svih tribina, ali i teren bez atletske staze, saznaje 021.

Za sada nema pouzdanih informacija o tome kada bi radovi i zaista mogla da počnu. Ipak, idejni projekat postoji već izvesno vreme, a aktuelizovan je nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Vojvodina u skorije vreme može da očekuje ozbiljniju pomoć države za obnovu svog stadiona i da je novac već obezbeđen za te namene (takođe i za niški i dva stadiona u Beogradu).

Po idejnom projektu u koji je 021 imao uvid, preuređeni stadion bi bio kapaciteta 17.000 mesta. Predviđeno je da se rekonstruišu severna, istočna i južna tribina, a radovi će se odvijati fazno i počeli bi sa južne strane.

Okvirno predviđena vrednost radova je oko 27 miliona evra, a finasiraće ih zajednički Grad, Republika i fudbalski klub.

Stadion će, kada bude završen, imati garažu na dva nivoa sa oko hiljadu parking mesta i oko 15.000 kvadrata poslovnog prostora za izdavanje. VIP loža će po idejnom projektu u budućnosti biti na istočnoj tribini.

Stadion će biti bez atletske staze, a Novi Sad će novi atletski stadion graditi na Novom naselju (deo ka vojnom poligonu na Bulevaru vojvode Stepe). Tamo je predviđena gradnja stadiona kapaciteta do 5.000 gledalaca i dvorane za atletska takmičenja kapaciteta do 2.500 sedišta.

Stadion u Novom Sadu sagrađen je 1924. godine. Nosio je ime "Karađorđe" do 1945. godine i ponovo od 2007. do danas. U periodu od II Svetskog rata do 2007. godine zvao se Gradski stadion.

Sadašnji kapacitet mu je oko 14.500 mesta i u vlasništvu je Grada Novog Sada.

  • Vosa u srcu

    23.08.2019 20:26
    Vosa u srcu
    Hvala bogu neka se ulozi i u nas stadion malo kesa i da imamo najlepsi stadion
  • Boba

    06.08.2018 13:48
    Rotkvarija
    Inace, Karadjordje je bio odlican prednji vezni ... Bua..ha ha haa
    Sve sto ima prefix Vojvodina im smeta. Dokle ?
  • RIZBO

    06.08.2018 13:30
    ZAMENA TEZA
    kakve veze ima kako se Stadion zove, pa Jevrejima koji su ga takođe gradili nije smetao naziv Karađorđe. Neka ga samo naprave a naziv neka ima po onome ko najviše plati za ime, makar bio Gazprom arena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.