FOTO: Građani se žale na lošu rasvetu u Nikole Tesle, "kao Strava u Ulici brestova"

Stanari Ulice Nikole Tesle, kod Jodne banje, požalili su se na lošu rasvetu u svom kraju, ali i na to da ih nadležni ignorišu.
FOTO: Građani se žale na lošu rasvetu u Nikole Tesle, "kao Strava u Ulici brestova"
Foto: 021.rs
Posle neuspelih pokušaja da situaciju reše u JKP "Stan", kao i gradskim institucijama, stanari su se na kraju obratili medijima. Jedan od stanara situaciju opisuje tako što kaže da je Ulica Nikole Tesle postala novosadska "Ulica brestova" i da "nedostaje samo Fredi Kruger" iz horor filma. 
 
U razgovoru se žali i na nesređen asfalt, kao i na to da posle svake kiše nastaju problemi u ulici. Kako kaže, problem sa nepostojanjem rasvete traje već dva meseca, a niko ne reaguje.
 
"To je jedna nebriga, a porez nam se naplaćuje kao da smo Beverli Hils. Obraćali smo se nadležnima, ali smo naišli na ignorisanje. Neko podigne slušalicu, kažu da sačekam, onda ti svira muzika u slušalici i na kraju se sve završi, a ništa ne postigne. Dovedeni smo u situaciju da treba da tražimo vezu da bi nam neko zamenio sijalice. Ja sam lično odustao od toga da će se rešiti problem, nameštam lampu da se sama pali kada neko prolazi. Ovako mogu samo da se nerviram", kaže jedan od stanara za 021.rs.
 
U JKP "Stan" nisu odgovorili na pitanja da li su im se građani žalili na ovaj problem, kao ni kada će on biti rešen. Kako smo se sami uverili u utorak, rasveta je u ovoj ulici radila, ali je ipak i dalje bilo veoma mračno. Svetiljke koje rade nalaze se praktično u krošnjama drveća.
 
Situacija je takva da, zbog mraka, ali i rupa u asfaltu, biciklisti pored osvetljenja na dvotočkašima, put dodatno osvetljavaju mobilnim telefonima. 
 
  
 
Ovo nije jedina ulica u gradu koja ima problem s rasvetom. Na slične probleme se žale i stanari Podbare, Almaškog kraja, ali i Limana. 
 
Problem postoji i na Bukovačkom putu u Petrovaradinu, koji je većim delom potpuno neosvetljen ili slabo osvetljen. Međutim, stanovnici Petrovaradina i Bukovca mogu da očekuju da se ovaj problem reši tokom naredne godine, jer je Grad raspisao javnu nabavku za izgradnju javnog osvetljenja, za šta je spreman da isplati 22,5 miliona dinara.
 
I dok građani očekuju od "Stana" da vodi računa o javnom osvetljenju, ovo preduzeće se i dalje nalazi u rascepu između javnog i privatnog. Podsetimo da je grad raskinuo javno-privatno partnerstvo sa litvanskom kompanijom "Busto Valda UAB", jer nisu uplatili osnivački ulog za novo preduzeće. Više o tome OVDE.
  • Lazar

    27.08.2023 18:31
    Promenite ime ulice u Ulica Brestova.
  • Edison

    13.08.2018 11:12
    @ladja @gari
    Sta lupetate vas dvojica?
    Uporedite ondasnje vile u tim ulicama i ove sadasnje, novoizgradjene.
    ''Crvena burzoazija'' je bila Sir Oliver naspram ovih demokraDskih novokapitalista koje ne smes pitati za prvi milion.
  • Dejan

    11.08.2018 08:53
    deda
    Pa ništa hajde onda da je sravnimo sa zemljom. To ništa ne može to je samo u glavi. Sve se može kad se hoće. Sa ništa ne može smo upravo tu gde jesmo, ponovo u 90 tim godinama, sa rtupama po putevima, ruiniranim gradom i rasturenim JKP. Ništa ne može je upravo moto radnika JKP, gradske vlasti i državnih službi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti