Novosadski privrednik protestovao ispred suda zbog korupcije i opšte apatije

Privrednik iz Novog Sada Stanko Krstin protestovao je ispred zgrade novosadskog suda zbog korupcije u pravosuđu.
Novosadski privrednik protestovao ispred suda zbog korupcije i opšte apatije
Foto: 021.rs
On je u ruci držao transparent na kojem je pisalo "Protesti protiv korupcije", sa fotografijom masovnih protesta u Rumuniji protiv korupcije i fotografijom na kojoj on usamljen protestuje protiv korupcije u pravosuđu.
 
Krstin je agenciji Beta rekao da je na taj način želeo da skrene pažnju na činjenicu da se u Srbiji praktično niko ne buni protiv korupcije, iako je ona široko rasprostranjena, dok u Rumuniji građani ponovo masovno protestuju protiv toga. 
 
Stanko Krstin već godinama protestuje na sličan način ispred zgrada sudova i tužilaštava u Novom Sadu i Beogradu.  Jednom prilikom je rekao da je rešen da "do kraja života" protestuje ispred različitih sudova u Srbiji, zbog brojnih sudskih postupaka koji se protiv njega vode, zbog kampanje u kojoj ga bez dokaza optužuju da svojom proizvodnjom truje građane, kao i zbog nacionalne diskriminacije i uvreda da je "ustaša". 
 
On je vlasnik malog preduzeća "Pre-print", koje se bavi grafičkom delatnošću. Osnovano je 1996. godine u Odžacima, a 2006. godine je preseljeno u Novi Sad. Krstin je i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i član Predsedništva Unije poslodavaca Srbije. 
 
Krstin je naveo da ga je, između ostalih, za uvredu tužila komandirka jedne policijske stanice u Novom Sadu, kao i njen zamenik, nakon što je protiv njih podneo krivičnu prijavu, a za uvredu ga je tužio i jedan sudija, kojeg je Krstin optužio da je oslobodio osobe koje su krivotvorile dokumentaciju o navodnim otrovima iz njegove firme. 
 
On je optužio i pripadnike Bezbednosno-informativne agencije, kao i pojedince iz vrha republičkog tužilaštva da su pokušali da mu "prodaju zastaru" sudskog postupka za 3.500 evra. 
 
Krstin je optužio i pojedine pokrajinske i republičke inspektore za zaštitu životne sredine da su od njega tražili mito. 
 
Prema njegovim rečima, problemi su počeli 2009. godine, kada je rekao da je firma iz Zrenjanina, koju su mu preporučili da kod nje izmeri aerozagađenje, "mafijaška". Dodao je da su mu od 2009. godine do danas na taj način "uništili i firmu i zdravlje" i naveo da su u prošlosti pucali i iz vatrenog oružja na njegovu kuću i ispisivali grafite "Ustaše, napolje". 
 
Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je 2015. i 2016. godine izdala mišljenje da je direktor Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikola Aleksić diskriminisao Stanka Krstina na nacionalnoj osnovi. Hrvatsko nacionalno vijeće je 2015. godine tražilo od nadležnih državnih organa da zaštite Krstina od diskriminacije na nacionalnoj osnovi.
  • haha

    15.08.2018 16:00
    @limanac
    Istina! Realno, ako se tekst sustinski razume, ni ovaj u njemu se ne bori protiv korupcije, nego protiv nekoliicne koji su njega ostetili. Da nisu njega, ne bi mu ni smetalo. Idi bre... Ovaj narod je toliko ukvaren i budjav, da stvarno ima sve sto zasluzuje, ni manje ni vise. Kako je sve gori i smrdljiviji, i vlast mu sve vise takva.
  • Dejan

    15.08.2018 12:35
    Srbija
    Srbija zemlja u kojoj nema diskriminacije nacionalnih manjina, MALO SUTRA! Fašizam na delu, ako nisi jaro iz Bosne il Krajišnik, Crnogorac nema ti ni posla ni pravde.
  • Crni grua

    15.08.2018 12:16
    VPŠ
    @Vule
    Gde to ima da neko zarađuje po 100000 dinara u javnom sektoru, a ne dolazi na posao dok drugi jedva sklapaju kraj s krajem? Uz to Lokal patriota je lepo objasnio zašto niko ne sme da piše o nezakonitostima u VPŠ, čija ćerka je tamo zaposlena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti