Uskoro izgradnja kružnog toka u Sremskoj Kamenici vrednog 90 miliona dinara

Više od 90 miliona dinara sa PDV-om biće izdvojeno iz budžeta Novog Sada za gradnju kružnog toka na uglu Puta doktora Goldmana, ulica Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Kamenici, saznaje 021.
Uskoro izgradnja kružnog toka u Sremskoj Kamenici vrednog 90 miliona dinara
Foto: 021.rs

Taj iznos je više miliona dinara veći od prvobitno planiranog.

Posao je pripao preduzećima "Put invest" iz Sremske Kamenice i "Tehnika" iz Vršca sa podizvođačima "AB & CO Geosystems" i "Invest-inženjering" iz Novog Sada. Ovi ponuđači su bili jedini koji su se javili na tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), a postignuta cena je tek malo niža od procenjene vrednosti, odnosno ove firme su tražile za radove tek oko 50.000 dinara manje od procene.

Zanimljivo je da je UGZI pre dva meseca poništio javnu nabavku za ove radove, gde je ista grupa bila ponuđač. Tender je poništen jer su firme tražile 13 miliona dinara više od procenjenog. UGZI je zatim promenio procenjenu vrednost odnosno povećao je, ponovo raspisao tender i sada prihvatio ponudu istog ponuđača, tako da na kraju budžet grada nije uštedeo ni dinar.

Ova raskrsnica koja se nalazi neposredno pred saobraćajnicom koja vodi do ulaza na Institut u Sremskoj Kamenici, osim kružnog toka dobiće i novu rasvetu, a  biće uređene i pešačke i biciklističke staze, kako bi se olakšalo kretanje pešaka, a biciklisti premestili sa kolovoza i tako se povećala njihova bezbednost.

Početak radova se može očekivati narednih nedelja, odnosno po pribavljanju potrebnih dozvola i saglasnosti, a rok za završetak je 210 kalendarskih dana.

  • Cilj

    16.08.2018 22:17
    Kako potrositi puno para
    E pa to je najneophodnije ovom gradu. Kolovozi i trotoari u raspadu ali nema veze.
  • Jova

    16.08.2018 18:43
    Da probam ovako
    Dajte jedan neobičan semafor na Paragovu (Onaj sa dugmetom) :)
  • Komsija

    16.08.2018 16:59
    @Ogi
    Nisam znao da su botovi isli u osnovnu skolu :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti