Ekološki pokret Vrbasa traži smenu direktora novosadske Čistoće

Ekološki pokret Vrbasa prosledio je predstavku direktoru JKP Čistoća Vladimiru Zelenoviću, zbog prijave i kazne predsedniku udruženja građana "Komšija", zbog nelegalnog uklanjanja divlje deponije.
Oni su takođe uputili zahtev gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću za smenu direktora tog javnog preduzeća.
 
Ekološki pokret Vrbas smatra da je pozitivna pokretačka energija predsednika udruženja "Komšija" uticala na stvaranje ekološke svesti i potrebe za davanjem ličnog doprinosa čistijem ambijentu kod stotina mladih ljudi u Novom Sadu i okolini.
 
"Umesto da negujemo ovakve ljude, da ih kroz isticanje umnožavamo - udara se na njih đonom. Umesto da popričate sa njima, da ih lagano uputite u propise, podržite tehnički njihove akcije, da ih prigrlite kao civilne partnere, vi im izvrnete džepove i ponizite ih", navodi se u pismu direktoru Čistoće.
 
U pismu se postavlja pitanje da li je Čistoća sposobna da u realnom vremenu počisti sve ono što se razbaca po gradu i oko njega ili bar pre nego što smeće počne da emituje neprijatne mirise i postane zdravstveni rizik. U Ekološkom pokretu Vrbasa takođe kažu da će pokušati javno da izdejstvuju ostavku Vladimira Zelenovića na mesto direktora Čistoće od gradonačelnika Novog Sada. Kako u ovom pokretu kažu za 021, oni ne veruju da će bilo ko biti smenjen, jer kod nas još uvek ne postoji odgovornost za loše odluke.
 
"Ipak, neka se odgovorni malo krčkaju ogoljeni u javnosti. Očekujem stvaranje svesti kod odgovornih i bahatih lica po javnim institucijama, da ubuduće dva puta izmere pre nego što napadnu nekog ekološkog aktivistu. Konačno, nadam se i solidarnim akcijama prema udruženjima i pojedincima koji žele da očuvaju javni interes u oblasti životne sredine, a pod naletom poslovne pohlepe i podmiženih političara", kaže za 021 Ratko Đurđevac iz Ekološkog pokreta Vrbas.
 
Ova organizacija planira da pomogne Jovičiću i njegovom udruženju da prebrode finansijske poteškoće u plaćanju kazne, kako javnom kampanjom, tako i ličnim prilogom. Podsetimo, Svetozaru Jovičiću naloženo je da plati kaznu u iznosu od 26.000 dinara ili da provede mesec dana u zatvoru, zbog nedozvoljenog uklanjanja divlje deponije kod Beočina.
  • RV

    19.08.2018 10:09
    @RSrbija

    Da li je to preruseni G ?
  • @Dodjoš

    19.08.2018 08:57
    Kako to mislis "skupo je par hiljada dinara platiti, vec je lakse samo izbaciti"? Naravno da je skupo, pa placam kontinuirano i mnogo da mi se odnosi djubre, kako malo tako i veliko, sad treba da doplatim za wc solju? A taj sto mi ga odnosi ima vecu platu od mene skolovane 25 godina sa poslom od drustvenog znacaja.
  • Ratko

    19.08.2018 07:27
    Tekst integralnog Zahteva
    Na ovom linku možete pogledati integralni Zahtev direktoru Čistoće, Zelenoviću:
    http://ekovrbas.net/info/vesti/552-predstavka_direktoru_cistoce_ns_17082018

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti