Novi magnet uskoro u Institutu za onkologiju Vojvodine

Institut za onkologiju Vojvodine dobiće uskoro novi aparat za magnetnu rezonancu.
Kako poručuju u sekretarijatu za zdravstvo, ova nabavka će omogućiti preglede za novih tri hiljade pacijenata godišnje. Osim za kupovinu aparata čija je vrednost veća od 100 miliona dinara, Pokrajinska vlada opredelila je novac i za dogradnju dela prostora za smeštaj novog magneta.
 
Prilikom posete Institutu za onkologiju Vojvodine, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković obišao je Kliniku za radiologiju, gde su nedavno završeni radovi dogradnje evakuacione rampe, lifta i stepeništa i najavio nove građevinske radove u ovoj ustanovi.
 
"U Institutu za onkologiju Vojvodine dnevno se zrači oko 200 pacijenata, a oko 150 njih prima hemoterapiju. Nažalost, zbog dugogodišnjeg nemarnog odnosa danas je oprema zastarela i često otkazuje, a veoma je skupa za održavanje", rekao je sekretar Gojković.
 
Podsećajući da je Pokrajinska vlada do sada izdvojila oko 42 miliona dinara samo za popravku opreme i kupovinu delova, Gojković je dodao da je za nabavku nove opreme opredeljeno 192 miliona dinara. Kupljena je nova oprema za brahiterapiju, uvedene su napredne tehnike u zračnoj terapiji i Institut za onkologiju Vojvodine sada je apsolutni lider u primeni ovih tehnika.
 
"Liste čekanja na zračnu terapiju smanjene su za 350 pacijenata, a cilj nam je da svi onkološki pacijenti dobiju na vreme svoju terapiju", izjavio je Gojković. Pokrajinski sekretar za zdravstvo obišao je i Kliniku za internu onkologiju gde uskoro počinju radovi na adaptaciji svih bolesničkih soba i kupatila.
  • Svetlana NS

    19.08.2018 10:15
    Obećanje ludom radovanje
    Sve je rečeno u stilu "ne lipši magarče do zelene trave" . Manir SNS funkcionera je da mesecima i godinama unapred objavljuju šta će biti i hvale se time, a mi obični smrtnici ne videsmo ništa od obećanog. Kad nabavite, kad organizujete, kad povećate plate, penzije... ONDA to objavljujte na sva zvaona. Ovako su to priče za malu decu.
  • kolega

    17.08.2018 21:29
    e moj gojkovicu ..
    ti bas jaaako volis investicije !!!pogotovo kad ti vec postojeca oprema , cami po hodnicima !!i to najskuplja !! ali, zato na njoj nema ko da radi ... no , vazno je kupovati novu !!objasni nam malo tu logiku il da mi nagadjamo ?!?bas te krenulo !!
  • Rak

    17.08.2018 20:47
    Zakasneli tretman zracenja
    Nigde se ne pise da kada pacijent u roku, najbolje nakon hemoterapije, ne dobije tretman zracenja kasnije zracenje nema efekta. Finansijski stabilnije porodice svojim najmilijima mogu da omoguce zracenja u privatnim klinikama u regionu ali ta usluga sa smestajem kosta oko 9000€, na zalost vecina gradjana Srbije ne moze to priustiti svojim voljenima i mogu samo da gledaju kako im umiru u muci. Jedino sto je preostalo da valja to je strucno osoblje koje uz ogranicena sredstva za lecenje koja su im na raspolaganju se bore i trude oko svakog pacijenta i daju im veru i nadu svojim pristupom i stavom a to je bitno koliko i lek koji daju. Hvala im jos jednom na svemu. Resenje postoji u kupovini jos savremenih uredjaja ali tu se partijski strucnjaci u zdravstvu ne mogu ugraditi koliko u projektima za kulturu ili javnim nabavkama u javnim i drzavnim firma gde se otima kao da sutra nase dece ne postoji. Zelim svim ljudima zdravlje i da ih zaobidje muka kroz koje prolaze porodice sa bolesnicima od ove opake bolesti i molim stranacke prvake da uloze malo kako u opremu tako i u strucni kadar koji se rasipa, jer ne daj Boze i nekom od njih ili najmilijih im moze zatrebati ta vrstu lecenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti